700 g finom liszt
300 ml tej
25 g élesztő felfuttatva 100 ml tejben pupós tk cukorral
1 tojás
1 ek só
50 g olvasztott ráma
Nem az egész tejbe rakom a sót
Mehet liszt 1/3
tojás
Liszt 1/3
Élesztős tej
Liszt dagasztom és ha kell mehet bele még a maradék tej
Mikor majdnem kész akkor adom hozzá az olvasztott vajat jól kidagasztom!
Töltelék
Bármilyen felvágott ki mit szeret
Reszelt sajt
Meg kelt tésztát ketté veszem
Kinyújtom téglalapokra vágom... töltöm jól összenyomkodom a szélét
Meleg nemhasznált olajban kisütöm!
Jóétvágyat!!!
Sima kelt tészta csak nem édes hanem sós!
Én már nem mérek így csak kb értékek lesznek de mindig nézem a tészta milyen puha egy közepesen lágy tésztának kell lenni ami nem ragad a kezünkhöz!
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1595052754068906&id=1441657312741785&st=14
A megpucolt burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd egy serpenyőben a forró, petrezselymes vajban megforgatjuk. Megszórjuk pirospaprikával és ráöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és bedagasztjuk. A dagasztáshoz langyos vizet használjunk. Hagyjuk kicsit kelni a tésztát, majd kiolajozzuk a 30x35 cm-es tepsit, a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű