Családireceptkönyv.hu

Töltött lángos...anyus módra...


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g finom liszt
300 ml tej
25 g élesztő felfuttatva 100 ml tejben pupós tk cukorral
1 tojás
1 ek só
50 g olvasztott ráma

Elkészítés:


Nem az egész tejbe rakom a sót
Mehet liszt 1/3
tojás
Liszt 1/3
Élesztős tej
Liszt dagasztom és ha kell mehet bele még a maradék tej
Mikor majdnem kész akkor adom hozzá az olvasztott vajat jól kidagasztom!
Töltelék
Bármilyen felvágott ki mit szeret
Reszelt sajt
Meg kelt tésztát ketté veszem
Kinyújtom téglalapokra vágom... töltöm jól összenyomkodom a szélét
Meleg nemhasznált olajban kisütöm!
Jóétvágyat!!!

Trükkök, tippek, praktikák:


Sima kelt tészta csak nem édes hanem sós!
Én már nem mérek így csak kb értékek lesznek de mindig nézem a tészta milyen puha egy közepesen lágy tésztának kell lenni ami nem ragad a kezünkhöz!

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1595052754068906&id=1441657312741785&st=14

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tavaszi tekercs recept
Tavaszi tekercs recept

A hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk. A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne. Sózzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Salzburgi galuska
Salzburgi galuska

A tojásfehérjéket egy csipet só segítségével habbá verjük. Közben szép fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, míg kemény és fényes hab lesz. A tojássárgájákho...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tojással töltött burgonya
Tojással töltött burgonya

1 Válasszunk kellően nagy hibátlan burgonyákat, alaposan mossuk le és sós vízben héjastul főzzük meg, de vigyázzunk ne főjön szét. 2 Hosszában vágjunk le kb. 1 cm részt óvatosan...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk