80 dkg liszt
1 dl olaj
1 evőkanál cukor
0,5 dl tej
5 dkg éleszt
2 kiskanál só
A töltelékhez:
25 dkg puha margarin vagy vaj
3 tojás sárgája
2 mokkás kanál só
A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
köménymag
szezámmag
ELKÉSZÍTÉS:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd hozzá öntjük az élesztős tejet és az olajat. Bedagasztjuk (jól kidolgozzuk), 4 cipóba vesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a margarint a tojássárgájával és a sóval habosra keverjük.
A tésztát egyenként téglalap alakúra nyújtjuk (kb.1/2 cm vastagra), megkenjük a tojásos margarin egynegyedével és szorosan feltekerjük, mint a piskóta tekercset. Ferdén 4 cm darabokra vágjuk, felvert tojással megkenjük, sajttal és a magvakkal megszórjuk.
Zsírpapírral bélelt tepsibe egymástól távol rakjuk, mert megnőnek. Forró sütőben sütjük!
Másfél dl langyos tejben 1 ek cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lágy vajat /margarint/, 2 tojást, csipet sót, cukrot, és a felfuttatott éle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem. 2. A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valamint az olajat...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatni, a hozzávalókkal összegyúrni, keleszteni. Kb. 3mm vastagra kinyújtani. 6x4= 24 részre osztani. Tölteléket rákanalazni, batyuvá formálni. 20 perc pihentet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes