-85 dkg burgonya
-2 ek.olaj
-12.5 dkg bacon szalonna
-3 gerezd fokhagyma
-2 hagyma
-2 ek.liszt
-2.5 dl tejszín
-5 dl tej
-szerecsendió
-5 dkg sajt
-2 ek.só
-2 csipet bors
Tál kikenéshez:
-vaj
-zsemlemorzsa
bacon-olaj-pírítom-hagyma-fokhagyma-só,bors-liszt-összepírítom.
Tejszín-tej-szerecsendió-összekeverem-szalonnás hagymába teszem-felforralom addig amig sűrű nem lessz.
Tűzálló tálba-vaj-zsemlemorzsa-burgonya-mártás-burgonya-mártás-tetejére sajt-sütöm.
Tipp: Fehérbort is önthetünk a húshoz Paradicsommal nagyon finom Köret: Rizs vagy krumplipüré
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, de csak roppanósra. Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, vékony karikákra vágom a hagymával együtt és hozzákeverem a főtt rizst is, az egészet megforgatom ételízesítővel és egy kevés sóval, borssal, majd sorban,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 C-melegítem a sütőt a kizsírozott vas lábasba dobálok mindent és 1ó +15 perc megnézem és lehet enni
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű