-50 dkg karfiol
-2-3 burgonya
-1 tejfől
-petrezselyem
karfiol+burgonya+só+vegeta--puhára főzőm+vajas tejfölös rántás.
A vajat és az olajat alacsony lángon összemelegítjük. Rádobjuk a hagymát, finoman sózom és puhára dinsztelem. Pár kanál vizet hozzáadok, hogy gyorsabban megfőjön. Ráreszelem a fokh...
Elkészítési idő:A zöld borsót kb.15 perc alatt megfőzzük annyi vízben,hogy csak ellepje a víz.Ízlés szerint sózzuk. Közben világos zsemleszínű rántást készítek a kacsazsírból és a lisztből.Hideg...
Elkészítési idő: 25 percA céklát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Ízesítjük a köménnyel és a sóval ízles szerint. Ha megpuhult (én nem szoktam teljesen puhára főz...
Elkészítési idő: 40 percA sárgaborsót átmossuk és 3 dl vízbe áztatva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap elkészítés előtt leöntjük róla a vizet és 2 dl friss vízben feltesszük főni. A hagymát felkock...
Elkészítési idő: 1,5 óra