60 g őrölt mák
25 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék
60 g eritirit
1 g só
0,5 g szódabikarbóna
10 g citrom héj
4 db M-es tojás
140 g szobahőmérsékletű víz
Citromkrém hozzávalói:
30 g édesítő
8 g zselatin
30 g Szafi Fitt süteményliszt
3 db citrom leve
1 citrom héja
200 g víz
150 g totu
Először készítsük el a krémet:
Forraljunk fel 50 g vizet és oldjuk fel benne a zselatint.
A maradék vízben keverjük csomómentesre a lisztet, adjuk hozzá az édesítőt, és alacsony fokozaton, állandó kevergetés közben sűrítsük be.
Ha langyosra hűlt a krém, öntsük turmixgépbe.
Adjuk hozzá a zselatint, citromlevet, citromhéjat, totut és daráljuk krémesre.
Hűtsük le és dermesszük félkeményre. (Kenhető, nem folyós állagúnak kell lennie, mikor használjuk.)
Piskóta elkészítése:
Béleljünk ki sütőpapírral egy 37,5×24,5 cm-es tepsit. (belső méret)
Mérjük ki a száraz hozzávalókat, és keverjük őket össze.
Rakjuk gépi habverő üstjébe a tojásokat.
Szórjuk bele a sót, öntsük hozzá a vizet, és a citromlevet ,majd verjük kemény habbá.Ezután kanalanként adagolva keverjük bele a száraz hozzávalókat, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
Öntsük a masszát a tesibe és simítsuk egyenletesre a tetejére
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 25 percig süssük.
A tészta sütés közben megemelkedik, de a sütés végére kissé összeesik.
Egy vékony, jól tekerhető lapot fogunk kapni.
Ezalatt készítsünk elő egy konyharuhát, majd a kisült piskótát még forrón tekerjük bele és így hűtsük ki.
Összeállítás:
Hajtsuk ki a piskótát a konyharuhából és vegyük le róla a sütőpapírt.
Ellenőrizzük a krémet.
Ha még folyós, tegyük hűtőbe, míg jól kenhetővé válik. Addig ne használjuk, mert tekerés közben kifolyik.
Ha összeállt a krém, kenjük le vele a piskótát.
Hagyjunk belőle 3-4 evőkanálnyit a külső rész lekenéséhez.
Csak akkor tekerjük fel, ha megdermedt rajta a krém, majd vonjuk be a külsejét is és rakjuk hűtőbe.
Tápértékei 100 grammonként:
Energia: 102,3 kcal
Fehérje: 9 g
Zsír: 5,3 g
Szénhidrát: 3,8 g
Először a krémet készítjük el. Habosra keverjük a vajat cukor ral és vaníliakivonattal. Kanalanként hozzá keverjük a tejszínt. Felhasználásig hűtbe tesszük. Összekeverjük a lisz...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem,hozzá adtam a tojás sárgákat,a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. Jól kidolgoztam. A lisztet a sütőporral összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) do...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesElőször a hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd egy órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A diót a cukrokkal a tejben felfőzzük. Fontos, hogy jól főzzük át, mert akkor l...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes