3 tojás (L-es)
125 g zsírszegény túró
30 g vaníliás protein
60 g darált zabpehely vagy zabpehelyliszt (gluténmentes, ha szükséges)
fél tk. szódabikarbóna
1 ek kókuszzsír
A túrót a tojással turmixold össze, majd keverd össze velük alaposan a többi hozzávalót. Én végig egy késes mixerben dolgoztam, így ő mindent elvégzett helyettem: a zab darálást, és az alapos átkavarást. Arra mindig ügyeljünk, hogy a gofri tésztáját krémesre, teljesen csomómentesre keverjük! Várj pár percet, még a zab megszívja magát – addig legalább előmelegszik a gofri sütőd.
Ha ez meg is történt, akkor a masszát merőkanállal szedd a forró gofrisütőbe, és – sütőtől függően - kábé 4 perc alatt süsd készre. Fontos, hogy töltésnél inkább kevesebb legyen a tészta, mint több – mert azt senki nem szeretné, hogy a gofri sütő összezárásakor a felesleg utat törjön magának a sütőn túl…
Akinek nincs gofri sütője, az palacsintaként is manifesztálhatja a végeredményt!
A kész gofrit soha ne rakjuk egymásra, mert akkor a gőz nem tud szabadon távozni, és nem fogjuk a vágyott roppanós ízt elérni.
Az összes hozzávalót krémessé kavarni a turmixban.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Elkészítjük a mákos tölteléket: 26 dkg cukorból + 2,5 dl fele víz-fele tej keverékéből szirupot főzünk. Ezzel leforrázzuk a darált mákot, hozzákeverjük a (korábban forró vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKettő lapot használtam egy réteshez. A két lap között vékonyan olajjal megkentem, majd a felső lapot is vékonyan olajjal lekentem. Megszórtam a grízzel, rá a meggy, porcukor, vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű