1 kg halfilé
1 dl olaj
1 egész citrom
1,5 dl fehérbor
6 gerezd fokhagyma
25 g zsemlemorzsa
só
oregánó
petrezselyemzöld
pirospaprika őrlemény
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, amíg melegszik a sütő előkészítjük a halszeleteket. Először sózzuk be mind a két oldalát. Helyezzük őket egy hőálló edénybe. Egy tálban keverjük össze az olaj felét, citromlevet, fehérbort és egy csipet sót. Kevergessük habverővel, majd adjuk hozzá utoljára a zúzott fokhagymát. Ezzel a lével kenjük le a halakat, a maradékot pedig öntsük álá. Egy másik tálban pedig keverjük össze a fűszereket: a reszelt citromhéjat, a petrezselyemzöldet, oregánót, pirospaprikát, egy csipet sót és öntsük rá a maradék olajunkat. Jól dolgozzuk össze és végül adjuk hozzá a zsemlemorzsát. Addig kevergessük amíg egynemű masszát nem kapunk. Ezzel a masszával kenjük be a halfilék tetejét. A halakat addig süssük amíg a halfilé meg nem puhul és a zsemlemorzsa meg nem pirul a tetején. Ez nagyjából 10 percet fog igénybe venni.
A bulgurt megfőzzük (kb. 15 perc), és jól lecsepegtetjük. Az alaposan megmosott és megtörölt halfiléket késes betétű robotgépben apróra daráljuk, majd jól elkeverjük a tojás sárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfilét fűszerezem, majd alufóliával bélelt tepsibe teszem a szeleteket. Meglocsolom a citrom kifacsart levével, meghintem petrezselyemzölddel és betakarom alufóliával. 200fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piszránghoz A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk a rozmaringgal és kakukkfűvel együtt. A felaprított fűszereket sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a borral, valamint a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűAz amurt megtisztítjuk, megmossuk, kifilézzük. A filéket kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A hagymát, a zöldséget megtisztítjuk,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű