60 dkg csirkemell
1 zellergumó
2 sárgarépa
friss petrezselyemzöld
1 dl főzőtejszín
4 evőkanál tejföl
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
A répát és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy csíkokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségekhez és 3-4 percen át pirítjuk. Majd felöntjük egy kevés vízzel 0,2-0,3 dl bőven elég, hogy ne süljön oda. A főzőtejszínbe keverjük a tejfölt és a zúzott fokhagymát, mikor a hús és a zöldségek is megpuhultak felöntjük vele és kis lángon főzzük még pár percig, rászórjuk a felvagdosott zöldpetrezselymet. Rizzsel tálaljuk.
A csirkét kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjk és üvegesre pároljuk a fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a csirkét. 5-10 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kori...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk, végeit levágjuk, a forgóknál ketté vágjuk. A laskagombát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA krumplit megcsutakolom, félbe vágom, besózom, tepsibe rakom. Mellé dobom egy fej fokhagyma gerezdjeit, néhány rozmaringágat, meglocsolom olívaolajjal, lefóliázom, és forró sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes8 burgonyát megtöltünk vízzel, és készre főzzük. Moss meg és száríts meg 5 csirkecombot konyhai papírral. só, fekete bors, paprika. 3-4 gerezd fokhagyma. 30 g vajat felolvasztu...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes