40 dkg alma, (reszelve)
40 dkg cukor,
20 dkg (házi) zsír,
4 tojás,
40 dkg liszt,
1 sütőpor,
kevés fahéj
Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt.
A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem. Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet is. Jól összekevertem, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgattam, úgy hogy ne törjön össze.
Mazsolával, dióval is lehet ízesíteni, de én most ezt kihagytam belőle. Zsírozott, lisztezett nagy tepsibe öntjük, forró sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
1. Egy közepes tepsi alját megolajozzuk (szórhatunk rá zsemlemorzsát). 2. Az almákat meghámozzuk, és vékony szeletekre vágva kibéleljük vele a tepsi alját. 3. A maradék hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kevert tésztát készítünk, közepes tepsibe sütjük. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk, és az alábbi krémmel és meggyszósszal töltjük. Tejszínes krém A tejet forrni tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Amíg s...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KözepesA tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. Fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű