Családireceptkönyv.hu

Vaníliás kókuszcsók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tejkészítés szűrleményéből

- késhegynyi szódabikarbóna

- csipet só

- 3 tojásfehérje

- 3 púpos ek. por eritrit

- fél tk. vanília őrlemény

- 8 dkg kókuszreszelék

- 2 ek. bio citromlé

- mázhoz: egy púpozott ek. kókuszzsír + 2 csapott ek. natúr kakaópor

Elkészítés:


Egy kézi mixer segítségével a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, beleszórjuk a szódabikarbónát és a vanília őrleményt, végül a citromlevet is.

Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, fakanállal óvatosan, de alaposan elkeverjük, hogy a habot ne nagyon törjük össze.

Szilikonlappal bélelt tepsibe diónyi halmokat teszünk és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőbe toljuk.

5 percig süssük alul – felül fokozaton, majd mérsékeljük a hőfokot 160 Celsius – fokra és légkeverésesre állítva szárítsuk további 10 percig!

Amíg a csókok hűlnek, elkészítjük a mázat: a kókuszzsírt felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaóport és meglocsoljuk vele a habcsókokat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Omlós tészta
Omlós tészta

10 dkg hideg vaj 20 dkg liszt 1 nagy csipet kristálycukor 1-2 csepp vaníliaaroma 1 nagy csipet só 1 db tojás 1. A lisztet a sóval és a cukorral tálba szitáljuk. A vajat 1 cm-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós-piskótás krémes
Diós-piskótás krémes

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Túró rudi torta
Túró rudi torta

- Az alappal kezdjük: előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. A formát vajazzuk ki, majd szórjuk körbe kakaóporral. - A csokit megolvasztju...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Rábavidéki gibanica
Rábavidéki gibanica

A tésztához: Az élesztőt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe belekeverünk 2 evőkanál cukrot, egy csipet sót, majd hozzáadjuk az élesztőt és a tojást. Egy keverőkanál se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk