10 dkg Vénusz sütőmargarin
25 dkg porcukor + 1 evőkanál a magozott meggyhez
4 egész tojás
csipet só
25 dkg Nagyi titka kelt tészta sütő liszt + 1 evőkanál a magozott meggyhez, hogy ne süllyedjenek le a tészta aljára sülés közben
2 dl tej
1/2 csomag sütőpor, vagy mokkás kanál szódabikarbóna
80. dkg magozott meggy
1 mokkás kanál őrölt fahéj
1 mokkás kanál reszelt citrom héj
1 csomag vaníliás cukor
A Nagyi liszt helyett, rétes liszt és sima liszt keverve.
A 80 dkg meggyet kimagozzuk, hozzáadunk egy mokkáskanál őrölt fahéjat, 1 evőkanál lisztet és 1 evőkanál porcukrot. Félretesszük, amíg a tésztát elkészítjük. A puha margarint, 4 tojás sárgáját, 25 dkg porcukrot pici sóval, a reszelt citrom héjával jó habosra kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Végén óvatosan belekeverjük a keményre vert 4 tojásfehérjét, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetején egyenletesen elosztjuk a magozott meggyet. Közepes lángon tűpróbáig sütjük.
Ha kész hagyjuk hűlni, majd kockákra vágjuk, vaníliás cukorral és porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!
Lisztet egy tálba szitáljuk át (kihagyható). Tegyük bele a tojások sárgáját, az olajat, a cukrot, a sót, a sütőport. Keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, majd keverjük simára. Tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPečeni kokos: Kokosovo brašno raširiti u tepsiji i pržiti 3-4 minute na 170°C. Paziti da ne izgori; gotovo je čim dobije svijetlo žutu boju. U pečeno umiješati šećer u prahu. Oh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A kekszet ledarálom, az olvasztott vajjal összedolgozom. Egy 20x20 centis szögletes forma aljára nyomkodom. 2. A krémsajtot kikeverem a mascarponéval, a cukorral, a vaníliával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű