10 dkg Vénusz sütőmargarin
25 dkg porcukor + 1 evőkanál a magozott meggyhez
4 egész tojás
csipet só
25 dkg Nagyi titka kelt tészta sütő liszt + 1 evőkanál a magozott meggyhez, hogy ne süllyedjenek le a tészta aljára sülés közben
2 dl tej
1/2 csomag sütőpor, vagy mokkás kanál szódabikarbóna
80. dkg magozott meggy
1 mokkás kanál őrölt fahéj
1 mokkás kanál reszelt citrom héj
1 csomag vaníliás cukor
A Nagyi liszt helyett, rétes liszt és sima liszt keverve.
A 80 dkg meggyet kimagozzuk, hozzáadunk egy mokkáskanál őrölt fahéjat, 1 evőkanál lisztet és 1 evőkanál porcukrot. Félretesszük, amíg a tésztát elkészítjük. A puha margarint, 4 tojás sárgáját, 25 dkg porcukrot pici sóval, a reszelt citrom héjával jó habosra kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Végén óvatosan belekeverjük a keményre vert 4 tojásfehérjét, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetején egyenletesen elosztjuk a magozott meggyet. Közepes lángon tűpróbáig sütjük.
Ha kész hagyjuk hűlni, majd kockákra vágjuk, vaníliás cukorral és porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!
A tésztához valókat egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk. A töltelékhez a porcukrot a cappuccino porral jól összeforgatjuk, majd a vajjal habosra keverjük. A kakaós masszát...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűElőször megfőzzük a krémet: Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeve...
Elkészítési idő: 1bóra Nehézség: KönnyűA tojásokat és a cukrot egy tálba tesszük, összekavarjuk.. A lisztet, a sütőport, a kihűtött olvasztott vajat és a vaníliát hozzáadjuk és robotgéppel összekavarjuk. A megmosott sző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű