Hozzávalók:
2 csomag gesztenye massza
50 g puha vaj
1-2 ek. rum
Krémhez:
1 cs. vaníliás puding
4 ek. kristály cukor
3 dl tej
2 dl tejszín
2-3 ek. porcukor
1 csomag habfixáló
és kb. 9 db babapiskóta a lezáráshoz
Máz:
100 g étcsokoládé
1 ek. olaj
Az őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész süteményt!
A gesztenyét a vajat a rummal kézzel, de még jobb, ha robotgéppel összekeverünk. Ezt a masszát beleigazítjuk a folpack-os gerincformába.
A pudingot a 3 dl tejjel, 4 ek. cukorral összefőzzük és hideg vízbe állítva, sűrűn megkeverve KIHŰTJÜK!
A tejszínt félig felverjük a porcukorral és hozzáadjuk a habfixálót majd kemény habbá verjük. A pudinggal összekeverjük, majd betöltjük a gesztenyés őzgerincformába.
Babapiskótát rumba forgatunk (nem áztatunk!!), és rátesszük sorba a krém tetejére.
A folpack-ot ráhajtjuk, majd min. 3 órára hűtőbe tesszük.
Utána tálra fordítjuk, lehúzzuk a folpack-ot és az vízgőz felett olajjal összeolvasztott csokival bevonjuk.
A hűtőben hagyjuk megdermedni a csokimázat, majd forróvízbe mártott késsel szeleteljük.
a rizst a tejjel és cukorral feltesszük föni. Ha megfött belekeverjük a vajat, kicsit hütjük és hozzáadjuk a tojás sárgáját, mazsolát, reszelt citromhéjat, a tojás felvert habját....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral összemorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,és a tejben feloldott szalalkálit.Jól összegyúrjuk.3 részre osztjuk.Zsírozott lisztezett tepsi hátán 3 lapot sütünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mély tálba beleszórjuk a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést (fészket) készítünk. A mélyedésbe beleöntjük a 0,5 dl langyos tejet, szórunk a tejbe eg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz