12 db virsli legjobb a frankfurti virsli ha hosszú, eltörni
1 bögre búzaliszt (BL55)
1 bögre kukoricaliszt kb. 3 decis a bögre
1 csipet feketebors (őrölt)
1 teáskanál só
0.5 teáskanál kristálycukor
12 g sütőpor
1.25 bögre 3,5 %-os tej
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A sütéshez
étolaj
A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót, őrölt borsot és összekeverjük, közepébe tesszük a tojást, majd fokozatosan a tejet is, és jó sima csomómentes tésztát keverünk. Nem szabad folyósnak lennie a tésztának, de ugyanakkor túl sűrűnek sem.
Az olajat felforrósítjuk. Míg melegszik a virsliket hurkapálcára szúrjuk, (én elfeleztem őket, bőven elég volt 1 hurkapálca 2 db virslihez) majd lisztbe forgatjuk, és kicsit lerázzuk, épp csak lisztes legyen, hogy ráragadjon a massza.
Egy hosszúkás pohárba töltjük a masszát, és beleállítjuk a virslit, úgy hogy ellepje az alját is a massza, majd a forró olajba tesszük
Fel fognak jönni az olaj tetejére, szépen forognak maguktól, vagy segíthetünk is picit neki. 3 db corn dog-ot tegyünk be egyszerre sülni, vagy 4-et hogy legyen helyük forogni. Kb. 3 perc alatt szép barnára sülnek, akkor egy papírkéztörlőre szedjük. Ez a recept azért jó, mert nem szívja magába az olajat a tészta.
A burgonyát meghámozzuk és előfőzzük sós vízben. A csirkét besózzuk, megborsozzuk és betekerjük baconbe. A burgonyát cikkekre vágjuk és kiolajozott tepsibe tesszük. A csirkecombok...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy másik edényben a szokásos módon, sós vízben megfőzzük a rizst. A szalonnát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit felkarikázzuk megsütjük az olajban és félre tesszük . Az apró kockára vágott szalonnát elkezdjük pirítani majd a felaprított hagymát is hozzá adjuk. Ha a hagyma kezd üveg...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű