70 dkg liszt
1 pohár joghurt vagy kefír (140 g)
2 dl tej
1 kk só
4-5 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
25 dkg hideg vaj
1 tojás a kenéshez
A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör alakúra.. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeltem és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztottam. Az első kinyújtott lapra szórtam egy adagot, rátettem a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogyott. A legutolsó lap tetejére nem kell vaj. Ezután a tésztát kinyújtottam, olyan 2-3 mm vastagra, majd 16 cikkre vágtam (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek).
Feltekertem őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültettem. Most mentek egy éjszakára a hűtőbe, majd reggel tojással lekentem, sajttal megszórtam és hideg sütőben kezdtem sütni, 180 fokra állítva, kb. 25-30 percig.
Ha nem éjszakáztatom, akkor hagyom őket duplájára kelni, tojással lekenve mennek a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 15 percre.
A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk 30*40 cm-es téglalappá, majd beleterítjük a tepsibe, amit előtte kivajaztunk és l...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, a csipet sóval és a lereszelt citromhéjjal, robotgéppel (habverő résszel) krémesre keverjük. 2. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat felolvasztjuk. A kekszet finomra daráljuk és hozzáadjuk a citrom héját, végül a vajjal is összekeverjük, hogy vizes homok állagú morzsát kapjunk. Egy tapadásmentes tortafor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tejet, a vizet, a tojást és a pici sóval simára keverjük. Amikor már szép sima a tészta, akkor öntjük bele az olajat, amivel még átkeverem. A palacsinta sütőt csak az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű