A tészta alap
Hozzávalók:
4 db tojás
4 ek. hideg víz
20 dkg porcukor
18 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1 ek. olaj
A krém hozzávalói:
2 csg epres pudingpor (főzős)
2 ,5 dl tej
2,5 dl meggybefőttlé
4 ek. cukor (vagy ízlés szerint)
350 gr natúr joghurt
2,5 dl habtejszín
1 ek. zselatin
1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:
5 dkg olvasztott csokoládé
A piskóta elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük,apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük.
A lisztet a kakaóporral,sütőporral összekeverjük.
A cukros kemény habhoz házzá keverjük a tojássárgákat,majd az olajat és a kakaóval ,sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral,tejjel,meggylével simára keverjük és felfőzzük,majd kihűtjük.
Hozzákeverjük a joghurtot .
A meggyet botmixerrel pürésítjük.
A tejszínhabot keményre verjük.
A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk.
Ezután hozzá keverjük a kipürésített meggyet,a zselatint és a tejszínhabot.
Együtt jó habosra ,krémes állagúvá verjük.
A tésztalapra simítjuk,hűtőbe tesszük 1 órára és olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
A tepsi mérete:
23x38
A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A búzadarát folyamatosan kevergetve hozzáadjuk, majd a tűzre visszatéve besűrítjük kb.3 perc alatt. Ismét félrehúzzuk, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra 2. Vágjuk le az alma felső negyedét 3. Egy fagyis kanállal vájjuk ki az alma közepét 4. Kis késsel szeljük körbe az almát ( a videón jól láth...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 doboz lecsöpögtetett ananászbefőttet kivajazott tálba terítünk. Ráöntünk fél csomag sütőporral elkevert 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 tojás, 2,5 dl tej elegyét. 170 fokon kb. 30...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű