A Hasselback burgonyának elnevezett ételhez mindenképpen nagyobb krumplit válassz, és éles késsel sűrűn, harmonikaszerűen vagdosd be. Ügyelned kell rá, hogy a krumpli egyben maradjon, ne essen szét.
A szeleteket először sózd meg, majd váltogatva a sorrendet, egy résbe vajat, a következőbe vékony szelet sajtot rakj. Kevés kockára vágott bacon szalonnát is tehetsz a szeletek közé, a sajt mellé. Ha kész, szórd meg a tetejét ízlés szerint rozmaringgal.
200 fokra előmelegített sütőben süsd 45 percig. Vedd ki a sütőből és locsold meg kevés tejszínnel, majd reszelt cheddar sajtot szórj a tetejére, és told vissza a sütőbe 15 percig, vagy addig, amíg szép pirosra sül a sajt.
A Hasselback burgonyát máris tálalhatod.
A burgonyát megtisztítjuk, felvágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk fel, meg a paradicsomot is. Zsíron a vöröshagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott parad...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a virsliket, és hosszában kb. a közepéig vágjuk be őket. 2. Amennyi virsli van, annyi kis vékony szelet sajtot vágunk...
Elkészítési idő: 6 perc Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a sóskát, utána zsíron megpároljuk 1 dl. vízzel. Addig pároljuk, amíg teljesen szétfő. Készítünk egy habarást "cukor, liszt, tej" hozzáöntjük a sóskához. Ha még ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzzük, és karikákra vágjuk. 2. Két evőkanál olajat megmelegítünk, a pirospaprikával, a tejföllel, a joghurttal meg 1 dl vízzel összekeverjük, és megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz