Családireceptkönyv.hu

Egyben sült krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




A Hasselback burgonyának elnevezett ételhez mindenképpen nagyobb krumplit válassz, és éles késsel sűrűn, harmonikaszerűen vagdosd be. Ügyelned kell rá, hogy a krumpli egyben maradjon, ne essen szét.

A szeleteket először sózd meg, majd váltogatva a sorrendet, egy résbe vajat, a következőbe vékony szelet sajtot rakj. Kevés kockára vágott bacon szalonnát is tehetsz a szeletek közé, a sajt mellé. Ha kész, szórd meg a tetejét ízlés szerint rozmaringgal.

200 fokra előmelegített sütőben süsd 45 percig. Vedd ki a sütőből és locsold meg kevés tejszínnel, majd reszelt cheddar sajtot szórj a tetejére, és told vissza a sütőbe 15 percig, vagy addig, amíg szép pirosra sül a sajt.

A Hasselback burgonyát máris tálalhatod.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paprikás krumpli füstölt kolbásszal
Paprikás krumpli füstölt kolbásszal

A burgonyát megtisztítjuk, felvágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk fel, meg a paradicsomot is. Zsíron a vöröshagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott parad...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Rakott sajtos virsli
Rakott sajtos virsli

1. Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a virsliket, és hosszában kb. a közepéig vágjuk be őket. 2. Amennyi virsli van, annyi kis vékony szelet sajtot vágunk...

Elkészítési idő: 6 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Sóska
Sóska

Megtisztítjuk a sóskát, utána zsíron megpároljuk 1 dl. vízzel. Addig pároljuk, amíg teljesen szétfő. Készítünk egy habarást "cukor, liszt, tej" hozzáöntjük a sóskához. Ha még ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paprikás rakott krumpli - OK
Paprikás rakott krumpli - OK

1. A burgonyát héjában megfőzzük, és karikákra vágjuk. 2. Két evőkanál olajat megmelegítünk, a pirospaprikával, a tejföllel, a joghurttal meg 1 dl vízzel összekeverjük, és megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk