Tészta : 60 dkg liszt, 10 dkg zsír vagy margarin, 12 dkg porcukor, 1 szalakáli , 2 tojás és annyi tej amennyit felvesz ( kb. 4 dl )
Krém : 4 cs. vanília pudingpor + kakaópor, 1.70 L tej, ízlés szerint cukor, 1 vaníliás cukor
A krémet lehet csokipudingból is készíteni, vagy másfajta csokikrémmel, vagy karamell puding.
Tetejére porcukor vagy csokimáz.
Elkészítés : A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel Sütőpapíron, 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A pudingot a szokásos módon elkészítjük. Ha valaki szereti a hatlapost túl csokisan az csak csoki pudingporból készítse, aki nem az vanília pudinggal és abba szitáljon kakaóport.
A pudingot melegen kell a lapok közé kenni, hűtőbe helyezni és szeletelés előtt több órán keresztül állni hagyni.
Gáztepsi hátulján sütni
Célszerű egy másik tepsit rátenni amikor már megtöltöttük, s picit lenyomatni.
Száraz majd a nedves alapanyagokat összekeverjük.Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Ha túl lágy, akkor picit hűtőbe tesszük. Laposabb korongokat készítünk belőle. Kizsírozott (vagy sütőpapíros) tepsire helyezzük őket, kissé ellapogat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű