Családireceptkönyv.hu

Egyszerű , sodrott rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,
Rátét

10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin

Elkészítés:


A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.

A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.

Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pozsonyi Táska
Pozsonyi Táska

Ha pihentetés nélkül nélkül kívánunk dolgozni a tésztával,először a tölteléket készítjük el: a a mazsolát forró vízben megmossuk,lecsepegtetjük,apróra vágjuk. Felforraljuk a teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csíkos mézes
Csíkos mézes

Elkészítés: A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NoCarb piskóta
NoCarb piskóta

A tojások sárgáját összekeverjük a vanliával, 4 evőkanál édesítővel, olajjal és habosra keverjük, a végén hozzáadjuk a vizet és azzal is alaposan elkeverjük. A tojások fehérjéből k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustkolbász
Mustkolbász

A lisztből, mustból, keményítőből és fűszerekből folyós pépet készítünk, alacsony tűzön, állandó keverés mellett. Kicsit hagyjuk hűlni, s ezalatt a szép dióbélt felfűzzük erős cérn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk