A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
25 dkg vaj
1 sütőpor
2 dl tejföl
4 tojás sárgája
2 ek. kakaó
A tetejére:
baracklekvár
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk majd kettéosztjuk. A tészta egyik felébe kakaóport szórunk. kb.: 2 evőkanálnyit, majd pici tejet adunk hozzá és mindkét darabot jó vékonyra nyújtjuk. A sima tésztát a deszkára tesszük és erre fektetjük rá a kakaós tésztánkat, majd feltekerjük, mint a bejglit. Ezután a tekercset ismét kinyújtjuk, tepsi méretűre és kivajazott, kilisztezett tepsibe fektetjük a tésztát. 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd kivesszük. Ekkor megkenjük a tészta tetejét baracklekvárral és rásimítjuk a cukorral felvert tojásfehérje kemény habját. Visszatesszük a sütőbe, körülbelül 6-8 percet már csak szárítjuk, amíg a hab teteje kezd egy kicsit pirulni.
A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején. Forró sütőben...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a tojássárgával, 1 csomag vaníliás cukorral és késhegynyi sóval. Annyi tejfölt vagy hideg vizet dolgozunk bele, hogy rugalmas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat mosd meg, szedd ki a magházat, és vágd egyforma nagyságú gerezdekre. Csepegtess rájuk citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. Egy tűzálló tál vagy tortaforma alján kend sz...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű