menu

Családireceptkönyv.hu

Márványszelet ( gasztroangyal)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A tésztához:

50 dkg liszt

20 dkg kristálycukor

25 dkg vaj

1 sütőpor

2 dl tejföl

4 tojás sárgája

2 ek. kakaó



A tetejére:

baracklekvár

4 tojásfehérje

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:



A hozzávalókból tésztát gyúrunk majd kettéosztjuk. A tészta egyik felébe kakaóport szórunk. kb.: 2 evőkanálnyit, majd pici tejet adunk hozzá és mindkét darabot jó vékonyra nyújtjuk. A sima tésztát a deszkára tesszük és erre fektetjük rá a kakaós tésztánkat, majd feltekerjük, mint a bejglit. Ezután a tekercset ismét kinyújtjuk, tepsi méretűre és kivajazott, kilisztezett tepsibe fektetjük a tésztát. 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, majd kivesszük. Ekkor megkenjük a tészta tetejét baracklekvárral és rásimítjuk a cukorral felvert tojásfehérje kemény habját. Visszatesszük a sütőbe, körülbelül 6-8 percet már csak szárítjuk, amíg a hab teteje kezd egy kicsit pirulni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aljnélküli túrós
Aljnélküli túrós

A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején. Forró sütőben...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Omlós lekváros rudacska Eta módra..)
Omlós lekváros rudacska Eta módra..)

A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
MÁKOS RÁCSOS SÜTEMÉNY
MÁKOS RÁCSOS SÜTEMÉNY

1.) A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a tojássárgával, 1 csomag vaníliás cukorral és késhegynyi sóval. Annyi tejfölt vagy hideg vizet dolgozunk bele, hogy rugalmas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
francia almás pite
francia almás pite

Az almákat mosd meg, szedd ki a magházat, és vágd egyforma nagyságú gerezdekre. Csepegtess rájuk citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. Egy tűzálló tál vagy tortaforma alján kend sz...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk