Családireceptkönyv.hu

Menyasszony szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:

A piskótához:

6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só.

a karamellhez:

10 evőkanál cukor.

A krémhez:

2 tasak vanília ízű pudingpor,
8 dl tej,
2 evőkanál liszt,
25 dk cukor,
1 teáskanál vanília kivonat,
25 dkg vaj.

A tetejére:
3,5 dl tejszín és reszelt csokoládé.

Elkészítés:


Hagyományos módon elkészítünk egy piskótát 6 tojásból: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük fokozatosan hozzáadva a cukrot, ezután a habhoz keverjük a tojássárgákat, végül pedig nagyon óvatosan a sóval és a sütőporral átszitált lisztet is a tésztához keverjük.
Ezt a tésztát egy sütőpapírral ellátott tepsibe töltjük, majd előmelegített sütőbe kb. 20 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük.
E z idő alatt a cukrot vigyázva megkaramellizáljuk, majd ezt a karamellt azonnal a sütőből kivett piskótára kenjük és hagyjuk dermedni.
Közben elkészítjük a krémet is: a pudingport a liszttel, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kis lángon és folyamatosan kavargatva besűrítjük.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kivonatot és hagyjuk kihűlni, majd a habosra kevert vajhoz adagoljuk evőkanállal.
Ezt a krémet az időközben megdermedt karamellre öntjük, a süteményt pedig hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen a krém.
Ez idő alatt a tejszínt habbá verjük, majd a krém tetejére halmozzuk, végül pedig a sütemény tetejét reszelt csokoládéval díszítjük

Menyasszony szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Csoki vulkán
Csoki vulkán

A piskóta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd egy Ramával kikent, kilisztezett tepsiben (kb. 40x30 cm) simítjuk, és megsütjük. Ha megsült, egy fakanál végével a piskótába ly...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás pite déditől
Almás pite déditől

A hozzávalókat az alma és a zsemlemorzsa kivételével összegyúrjuk. Tejfölt annyit tegyünk bele, hogy könnyen nyújtható tészta legyen. 2 lapot nyújtunk. Az elsőt papírral bélelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Tejfölös krémpite
Tejfölös krémpite

Krém készítése: A pudingport apránként csomómentesre keverjük a tejjel, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kész, beletesszük a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Citromos-túrós-grízes
Citromos-túrós-grízes

Kibélelünk egy 30x20x6 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral. A búzadarát a tejföllel jól összekavarjuk, s hagyjuk fél órát pihenni. A sütőt előmelegítjük, bekapcsoljuk 170 fokra...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk