80dkg apró borjúhús
10 dkg zsír
2 fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
pirospaprika
50 dkg sertésvelő
15 dkg gomba
20 dkg borsó
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg karalábé
10 dkg zeller
1-3 babérlevél
1 citrom héj nélkül
tárkony, kapor, petrezselyemzöld
só, bors
tárkonyecet, mustár
fokhagyma
erőspaprika
tejszín, tejföl
1. A zsíron dinszteljük meg az egyik apróra vágott hagymát. Mikor a hagyma már puha, tegyük hozzá az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot.
2. Adjuk hozzá a húst is, majd sózzuk meg. Fedő alatt pároljuk.
3. Közben készítsük el a velőt: a másik hagymát is kockázzuk apróra és zsíron pároljuk puhára. Ezután tegyük hozzá a velőt, sózzuk, borsozzuk és süssük készre.
4. Mikor félig megpuhult a borjúhús, adjuk hozzá a julienne-re vágott zöldségeket, a gombát, a borsót, az összetört fokhagymát, a felkarikázott citromot, babérleveleket, tárkonyt, kaprot, petrezselyemzöldet, erőspaprikát, tárkonyecetet és kevés mustárt. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, adjunk hozzá szükség és igény szerinti vizet is, majd forraljuk össze. Főzzük puhára a húst. Dúsítsuk kevés tejszínnel.
5. Tálaláskor a velőt tesszük a tányér aljára és arra merjük a gulyást.
Én a velőt külön főzőm meg.
200 fokosra felmelegített sütőben egyenletes barnára pirítjuk a lebbencstésztát, majd félretesszük. Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a kockára vágott szalonnát és me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1.) A hagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a kockára vágott húst, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd felön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csontot megmossuk és utána hideg vízbe tesszük. A tetejére tesszük a megpucolt zöldséget és ízlés szerint a fűszereket. Ha kell, pótoljuk a vizet. Felforraljuk, majd vissza vess...
Elkészítési idő: 2,5 h Nehézség: KönnyűElőször a gyömbért és a fokhagymát megpirítjuk, erre rátesszük a répát majd felöntjük vízzel. Amikor forr beletesszük a leveskockát (szigorúan vietnámit) majd a laskagombát, aztán...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes