Hozzávalók:
- kb. 350 g sárgaborsó
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- fél kávéskanál szerecsendió
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1,5 kanál mustár
◾️A sárgaborsót előző nap beáztatjuk.
◾️A hagymát felkockázzuk.
◾️Az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezt is egy picit pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek, a sárgaborsó és az alaplé.
◾️Miután felforrt még kb. 30-40 percet rotyogtatjuk, szinte főzzük szét a borsót.
◾️Ezután, ha a borsó megfőtt, adjuk hozzá a mustárt és egy botmixer segítségével krémesítjük.
◾️Egy szűrőn átszűrjük, ha szükséges még sózunk és borsozunk.
◾️Ezzel el is készült a levesünk.
Kínálhatjuk pirítóssal, krutonnal vagy pirított baconnel is.
A füstöltszalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük a vágott vöröshagymát és lepirítjuk. Ezután jön a kockára vágott burgonya, és ezzel is átpirítjuk. Felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a bacont darabolom fel, de nem kell nagyon a fine dining-ra törekedni, mert egy serpenyőben úgyis összepirítjuk a bacon darabokat. Ahogy a szalonna darabkák megpirultak, ő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForraljunk fel 1,5 l vizet egy 2 l-es fazékban. Tegyük bele héjastól a megmosott fél vöröshagymát, a zeller és petrezselyem zöldet. Lassú tűzön főzzük 15 percig. Melegítsük fel az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megmostam, felszeleteltem majd egy spriccelés olívaolajon lepirítottam egy fej felaprított hagymával egyetemben. Jött bele egy fél leveskocka, és felöntöttem annyi vízzel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű