menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsó-krémleves


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- kb. 350 g sárgaborsó
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- fél kávéskanál szerecsendió
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1,5 kanál mustár

Elkészítés:


👉A sárgaborsót előző nap beáztatjuk.
👉A hagymát felkockázzuk. Az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezt is egy picit pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek, a sárgaborsó és az alaplé. Miután felforrt még kb. 30-40 percet rotyogtatjuk, szinte főzzük szét a borsót.
👉Ezután, ha a borsó megfőtt, adjuk hozzá a mustárt és egy botmixer segítségével krémesítjük.
👉Egy szűrőn átszűrjük, ha szükséges még sózunk és borsozunk.
👉Ezzel el is készült a levesünk 😊.

Sárgaborsó-krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Húsgombóc leves
Húsgombóc leves

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, ízlés szerint (karikára vagy csíkokra) feldaraboljuk. 2. A répát és a petrezselyemgyökeret olajon megpirítjuk, felöntjük 2,5 l vízzel va...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Grízgaluska
Grízgaluska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Gombakrémleves szárított és friss gombából
Gombakrémleves szárított és friss gombából

A szárított gombát leforrázzuk 2 pohárnyi (kb. 600 ml) vízzel és állni hagyjuk legalább fél órát. Minél jobban kiszáradt a gomba, annál tovább kell állnia. Amikor felpuhult, felönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Bableves magyarosan
Bableves magyarosan

A szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk