Hozzávalók:
- kb. 350 g sárgaborsó
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- fél kávéskanál szerecsendió
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1,5 kanál mustár
?A sárgaborsót előző nap beáztatjuk.
?A hagymát felkockázzuk. Az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezt is egy picit pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek, a sárgaborsó és az alaplé. Miután felforrt még kb. 30-40 percet rotyogtatjuk, szinte főzzük szét a borsót.
?Ezután, ha a borsó megfőtt, adjuk hozzá a mustárt és egy botmixer segítségével krémesítjük.
?Egy szűrőn átszűrjük, ha szükséges még sózunk és borsozunk.
?Ezzel el is készült a levesünk ?.
A húst vágd kockákra, és egy fej hagymával zsiradékon pirítsd meg. Szórd rá az egész borsot és köményt. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel vízzel, és hagyd félig megfőni. Ekkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből és az olajból világos rántást készítünk, majd pirospaprikát adunk hozzá. A tűzről levéve apránként, folyamatos kevergetés mellett felengedjük vízzel, ügyelve, nehogy cso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban. 2.A zöldségeket felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott hú...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesMegpucoljuk a tököt. Ha magos középen (öregebb), akkor kikaparjuk a magot. Felkockázzuk kb. 2x2-es darabokra. Kevés olívaolajat öntünk a fazék aljára, felhevítjük, és rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű