Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsó-krémleves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- kb. 350 g sárgaborsó
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- fél kávéskanál szerecsendió
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1,5 kanál mustár

Elkészítés:


◾️A sárgaborsót előző nap beáztatjuk.
◾️A hagymát felkockázzuk.
◾️Az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezt is egy picit pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek, a sárgaborsó és az alaplé.
◾️Miután felforrt még kb. 30-40 percet rotyogtatjuk, szinte főzzük szét a borsót.
◾️Ezután, ha a borsó megfőtt, adjuk hozzá a mustárt és egy botmixer segítségével krémesítjük.
◾️Egy szűrőn átszűrjük, ha szükséges még sózunk és borsozunk.
◾️Ezzel el is készült a levesünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kínálhatjuk pirítóssal, krutonnal vagy pirított baconnel is.

Sárgaborsó-krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Rakottkrumpli leves
Rakottkrumpli leves

A füstöltszalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük a vágott vöröshagymát és lepirítjuk. Ezután jön a kockára vágott burgonya, és ezzel is átpirítjuk. Felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mexikói sajtleves
Mexikói sajtleves

Elsőként a bacont darabolom fel, de nem kell nagyon a fine dining-ra törekedni, mert egy serpenyőben úgyis összepirítjuk a bacon darabokat. Ahogy a szalonna darabkák megpirultak, ő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Paradicsom leves
Paradicsom leves

Forraljunk fel 1,5 l vizet egy 2 l-es fazékban. Tegyük bele héjastól a megmosott fél vöröshagymát, a zeller és petrezselyem zöldet. Lassú tűzön főzzük 15 percig. Melegítsük fel az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Gombakrémleves
Gombakrémleves

A gombát megmostam, felszeleteltem majd egy spriccelés olívaolajon lepirítottam egy fej felaprított hagymával egyetemben. Jött bele egy fél leveskocka, és felöntöttem annyi vízzel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk