Tészta:
10 tojássárgája
30 dkg porcukor / A FELE CUKORRAL ÉRDEMES/
15 evőkanál meleg víz
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
Középső rész:
10 tojásfehérje
30 dkg porcukor / A FELE CUKORRAL ÉRDEMES/
10 dkg reszelt csokoládé
10 dkg zselés cukorka
10 dkg darált dió
Krém:
7 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg margarin
30 dkg porcukor / A FELE CUKORRAL ÉRDEMES/
25 dkg liszt
A 10 tojássárgáját a porcukorral és a 15 evőkanál meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben.
A KÖZÉPSŐ
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a reszelt csokit, a zselécukrot, a darált diót, végül 25 dkg lisztet. Ugyanakkora méretű tepsiben megsütjük.
A KRÉM
A krémhez a tejet a vaníliás pudingporral felfőzünk. A margarint a porcukorral jól kikeverünk, majd összekeverjük a kihűlt vaníliás krémmel. Megtöltjük a lapokat a krémmel (sima lap, krém, középső rész, krém, sima lap). A sütemény tetejét csokimázzal díszítjük.
A rizslisztbe morzsold bele a zsiradékot, de vigyázz, hogy a zsiradék ne melegedjen, olvadjon meg. Gyúrd hozzá a tojássárgákat és ha kell némi vizet, hogy jól gyúrható, könnyen k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásfehérjét kemény habbá verünk,majd hozzáadjuk az 5 tojássárgáját,3 ek kakaóport és az édesítőt.Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra kenjük,és megsütjük. 3 dl tejszínt habbá v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat kézzel összemorzsoljuk, majd a tojással tésztává állítjuk össze.Egy órát hűvös helyen pihentetjük.Pihentetés után a tésztát egy kicsit összegyúrjuk, hogy puha legy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, és hagyjuk forrni, mikor nem halljuk többet a sistergést, a vaj színe is megváltozik, elkészült a "beurre noisette". Tegyük félre. Keverd össze a száraz ele...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes