2 nagy csirkemell filé Más hússal is jó !!!
2 szelet (kb 5 dkg) fetasajt
6 szelet mozzarella
egy csokor kapor
két evőkanál olívaolaj
diónyi vaj
4 szelet bacon
fél tasak finomfőzelék alap
petrezselyemzöld
lestyán
4-5 koktélparadicsom
só, bors
1 dl édes (Tokaji Szamorodni) bor
1 zöldhagyma
A csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázzunk arra hogy ne lyukadjon ki, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük.
A fetasajtot a villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. A kinyitott csirkemellre halmozzuk és felgöngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük és körbe tekerjük a baconnel. Borssal meghintjük (nem sóztam, mert a feta és a bacon is sós).
A tűzhelyen olajat hevítünk és körbe pirítjuk a csirkemellet, rátesszük a hagymát egészben, majd felengedjük a borral. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk. Közben a sütőt előmelegítjük.
Egy tálat (kb 23*15 cm-es méretű) kivajazunk, beletesszük a mirelit zöldségkeveréket és erre ráfektetjük a csirkét, majd ráöntjük a szaftot. Petrezselyemzölddel és lestyánnal ízesítjük, sózzuk. A vajat rámorzsoljuk, a paradicsomkarikákat is rárakjuk. A hús tetejére rakjuk a mozzarella szeleteket, majd lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk kb 10 percre, majd levesszük a fóliát egy kicsit pirítjuk. A sajt szépen ráolvad a csirkére, ami belül nagyon finom puha marad.
Petrezselymes krumplival, a párolt zöldséggel, valamint uborkasalátával kínáltam.
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a parad...
Elkészítési idő:Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát egy kis piros paprikával, a virslit rászórjuk és pirulásig sütjük, majd egyszerre az összes konzerv a paradicsommal. Ízlés szerint cukrozzuk, az...
Elkészítési idő: 20-35 percA hagymát felszeleteljük és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt húst is. Amikor félig megpirult, a gombát is belekeverjük, majd egy kisebb tepsibe öntjük. A toj...
Elkészítési idő: