2 nagy csirkemell filé Más hússal is jó !!!
2 szelet (kb 5 dkg) fetasajt
6 szelet mozzarella
egy csokor kapor
két evőkanál olívaolaj
diónyi vaj
4 szelet bacon
fél tasak finomfőzelék alap
petrezselyemzöld
lestyán
4-5 koktélparadicsom
só, bors
1 dl édes (Tokaji Szamorodni) bor
1 zöldhagyma
A csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázzunk arra hogy ne lyukadjon ki, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük.
A fetasajtot a villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. A kinyitott csirkemellre halmozzuk és felgöngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük és körbe tekerjük a baconnel. Borssal meghintjük (nem sóztam, mert a feta és a bacon is sós).
A tűzhelyen olajat hevítünk és körbe pirítjuk a csirkemellet, rátesszük a hagymát egészben, majd felengedjük a borral. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk. Közben a sütőt előmelegítjük.
Egy tálat (kb 23*15 cm-es méretű) kivajazunk, beletesszük a mirelit zöldségkeveréket és erre ráfektetjük a csirkét, majd ráöntjük a szaftot. Petrezselyemzölddel és lestyánnal ízesítjük, sózzuk. A vajat rámorzsoljuk, a paradicsomkarikákat is rárakjuk. A hús tetejére rakjuk a mozzarella szeleteket, majd lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk kb 10 percre, majd levesszük a fóliát egy kicsit pirítjuk. A sajt szépen ráolvad a csirkére, ami belül nagyon finom puha marad.
Petrezselymes krumplival, a párolt zöldséggel, valamint uborkasalátával kínáltam.
karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megfőzzük vízben. Eközben elkészítjük hozzá a mártást. Egy lábasban kevés olajat felforrósítunk, s a lisztet megpirítjuk, majd ha jól á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkini és a többi hozzávaló mennyisége attól függ, hogy mekkora adagot szeretnél készíteni. A cukkinit mosd meg és vágd vastagabb karikákra, tedd a tepsibe és sózd meg. A tejföl...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: Könnyű1. Előkészítjük az alapanyagokat: a krumplit meghámozzuk, karikákra vágjuk, és enyhén sós vízben feltesszük főni, valamint keményre főzzük a tojásokat, és megfőzzük a virsliket....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHagyományos étel, hagyományosan tálalva, mert bolondja vagyok a régi ételeknek, ízeknek és igyekszem megőrizni nagyanyáink örökségét... TEJFÖLÖS GOMBÓC, gyakori étel gyerekkoromból...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű