Családireceptkönyv.hu

Szibériai krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A BARNA TÉSZTA

- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg kristálycukor
- 2 tojássárgája
- 4 evőkanál kakaópor
A FEHÉR TÉSZTA

- 10 dkg tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg finomliszt
A TÉSZTALAPOK TETEJÉRE

- 20 dkg durvára vágott dió
- 30 dkg szilvalekvár
A KRÉMHEZ

- 20 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 6 dl tej
- 20 dkg porcukor

Elkészítés:



A BARNA TÉSZTA

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 50 perc - PIHENTETÉS: 30 perc - SÜTÉS: 15 perc/lap. - A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben legalább félórát pihentetjük, hogy reszelhető legyen. - Miután előkészítjük a fehértészta lapokat, ráreszeljük a barna tésztát.
A FEHÉR TÉSZTA

A barna tészta előkészítése után a fehér tésztát is összegyúrjuk, majd háromfelé osztjuk, és három, tepsi méretű lapot nyújtunk belőle.
A TÉSZTALAPOK TETEJÉRE

Miután előkészítettük a fehértészta-lapokat, mindegyiket megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk vágott dióval, majd ráreszeljük a barna tésztát. A 190-200 fokos sütőben 10-15 perc alatt egyenként megsütjük.
A KRÉMHEZ

A tejből a liszttel és a vaníliás cukorral pudingalapot főzünk. Amikor kihűlt, belekeverjük a vajat meg a porcukrot, és kikeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd megszórjuk porcukorral. Hűtőbe tesszük, hogy másnapra megpuhuljon.

Az első lapot megkenjük krémmel, majd megint lap rá krém és így tovább.

Van aki azt írta,hogy a krémbe sok a cukor, a tésztába meg sok a margarin.!!!!!
Szerintem a tepsi hátulján kell sütni,de ha a tepsiben sütjük akkor sütőpapír kell alá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tiramisu
Tiramisu

A tojássárgáját egy nagy keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre (2 perc), majd villámgyorsan kiemelve jeges vízfürd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Csokoládé truffel – sütés nélküli finomság! Csupa cs
Csokoládé truffel – sütés nélküli finomság! Csupa cs

A csokoládét a mézzel és 3 dl tejszínnel együtt gőz fölött megolvasztjuk. Kevergetni kell, hogy ne legyen csomós! A maradék habtejszínt a kávéporral és a fahéjjal felverjük. Majd ö...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándorné
Paris Best
Paris Best

A vizet, a tejet és a vajat egy lábosba mérjük. Alaposan felforraljuk, majd hozzáöntjük a lisztet, és miután összeállt egy labdává, még 1-2 percig erőteljesen kevergetjük a lángon....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bounty golyó
Bounty golyó

A tejszínt összekeverem a cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzni kezdem. Addig főzöm, míg a krém besűrűsödött ( ez tűzhely...

Elkészítési idő: 6
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk