•3 tojásfehérje
•5 g só (Himalaya só ITT!)
•5 g sütőpor (sütőpor ITT!)
•50 g víz (a tojások nagyságától függően, lehet hogy picit több vizet igényel a massza)
•150 g túró
•300 g nagyszemű zabpehely (durvára darálva) (M-es tojások esetén /90 g tojásfehérje/ elegendő 250 g durvára darált nagyszemű zabpehely!) (zabpehely ITT!)
A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
és estére a pulton hagyjuk állni. Én egy kelesztő tálba szoktam hagyni, aminek a tetejét nem zárom rá, csak ráteszem. De aki jobban érzi magát tőle, ha az öregtésztát összekeverjü...
Elkészítési idő:A kovász hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit. Kb. 10 percig dagasztom. A...
Elkészítési idő: 215 percA darát a liszttel, a sóval és a cukorral összekeverjük. A darás keveréket leöntjük a tejjel és kb. 1 óráig pihentetjük. Időnként keverjük meg. (Tejjel megszívja magát a dara és s...
Elkészítési idő: