menu

Családireceptkönyv.hu

Krémes mézes sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1db tojás
3 dkg zsír
1 kis kanál szódabikarbona
2 ek. méz
1 dl tej
15 dkg porcukor

Elkészítés:


Az összes hozzávalót gőzön összefőzzük.
5 percig habverővel verjük,a tűzről levesszük.
Azonnal belekeverünk 45 dkg lisztet,gyuródeszkára borítjuk,jól összedolgozzuk és fél órát álni hadjuk.
Négy egyforma lapot készítünk.

Krém
30 dkg porcukrot 15 dkg vajjal habosra keverünk.
4 1/2 tejbe 2 púpozott evőkanál grízt sűrűre főzünk.
Addig keverjük míg ki nem hűl,utána összekeverjük a vajjal,ízlés szerint ízesítjük rummal,citrommal vagy vanilíával.
Másnap szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sodrott rétes
Sodrott rétes

A kétféle lisztet a sóval és a zsírral egy dagasztótálban összemorzsoljuk. Beleütünk három kisebb méretű tojást, rákanalazzuk a tejfölt, és a vízben feloldott citromlével alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Quatre quarts citromkrémmel (francia recept)
Quatre quarts citromkrémmel (francia recept)

Készítsd el a süteményt az alaprecept alapján. Készítsd el a citromkrémet: Egy edényben keverj össze 100 g porcukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot, 20 g (2 csapott evőkanál) kukoric...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pudingos csiga
Pudingos csiga

A pudingot az előírás szerint elkészítjük. Langyosan fogjuk a tésztára keverni, nehogy túl megdermedjen, de jó sűrű legyen. Elkészítjük a tésztát, a hozzávalókat összegyúrjuk, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Gesztenyés alagút
Gesztenyés - Gesztenyés alagút

1. A lisztből, tojássárgájából, cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. 2. A ráma margarint kevés cukorral habosra keverjük, és hozzá adjuk a kihűlt főtt krémet. 3. Háromn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk