2 tojás
• 8 dkg cukor
• 12 dkg puha vaj
• 10 dkg búzaliszt
• 1 evőkanál sütőpor
• 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
• 10 dkg zabpehely
• 5 dkg apróra vágott dió
• 5 dkg darált dió
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a puha vajjal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a zabpehellyel, és hozzáadjuk az apróra vágott és a darált diót is. A diós-lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos tálhoz és összekeverjük. A masszát 1 órára hűtőbe tesszük. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A masszából diónyi gombócokat formázunk, és a tepsire helyezzük őket (úgy, hogy legyen hely a növekedésre), és tenyérrel enyhén ellapítjuk. 10-12 percig sütjük, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.
A rizst kétszeres mennyiségű vízzel (a szokásos módon) készre főzöm. (Ha van maradék rizs, gyorsabban megy az elkészítés.) A kész rizsre öntjük a tejszínt és lefedjük, hogy magá...
Elkészítési idő: 1 óraAz élesztőt egy kevés langyos tejjel és 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A vajat a lisztbe morzsoljuk, a felvert tojásokat, a megkelt élesztőt, a maradék cukrot és a tejet beletes...
Elkészítési idő:Jan 27 Hamis Marcipán Szelet Valami gyorsat , finomat és tetszetőset szerettem volna készíteni. Nagyon régen elmentettem egy sütés nélküli receptet amit Citromhab oldalán látt...
Elkészítési idő: