2 tojás
• 8 dkg cukor
• 12 dkg puha vaj
• 10 dkg búzaliszt
• 1 evőkanál sütőpor
• 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
• 10 dkg zabpehely
• 5 dkg apróra vágott dió
• 5 dkg darált dió
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a puha vajjal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a zabpehellyel, és hozzáadjuk az apróra vágott és a darált diót is. A diós-lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos tálhoz és összekeverjük. A masszát 1 órára hűtőbe tesszük. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A masszából diónyi gombócokat formázunk, és a tepsire helyezzük őket (úgy, hogy legyen hely a növekedésre), és tenyérrel enyhén ellapítjuk. 10-12 percig sütjük, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.
A lisztet összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, összemorzsoljuk a vajjal és összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Külön-k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret ha nagyobb 4 felé vágjuk. 1/2 dl vízzel fedő alatt főzzük az epret 20 percig. Össze turmixoljuk, de lehet darabos is. Beleöntjük a cukrot, fedő alatt főzzük még 30 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a vajat és a cukrot egy tálba tesszük, jól összekavarjuk. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát is. A tészta ragadós lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű