40 dkg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
1 vörös bab konzerv
1 kukorica konzerv
6-7 szem koktélparadicsom
1 tk paradicsompüré
2 ek aprított petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
20 dkg gm rövid csőtészta
0,5 l alaplé
20 dkg reszelt sajt
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, cayenne bors, őrölt kömény, chili
A csirkemellet vékony csíkokra vágom, sózom, borsozom és tetszőleges zsiradékon megpirítom. Mikor a csirkemell kifehéredett hozzáadom a hagymát, együtt párolom őket, majd mikor a hagyma megpárolódott mehet bele a lecsepegtetett bab, a kukorica, a felnegyedelt paradicsom, a paradicsompüré, a petrezselyemzöld, a reszelt fokhagyma, a fűszerek, összeforgatom, beleteszem a tésztát, felöntöm az alaplével és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt puhára főzöm a tésztát.
A csirkemellet csíkokra vágom. Az őzgerincformát kibélelem a baconnel. Összekeverem a csirkemell kivételével a hozzávalókat, megkóstolom, hogy elég sós-e (egy kicsit sósabbra lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket csíkokra vágjuk, kevés olajon kezdjük sütni, sóval, borssal, tetszőleges fűszerrel ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, lefedve, készre sütjük. Egy mélyebb serpenyőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsamell bőrét levágjuk, majd egy éles késsel kis darabokra vagdossuk. Közepes lángon, egy száraz serpenyőben elkezdjük kisütni a zsírját. Pár perc után egy kevés vizet adhatunk...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű