◾80 dkg filézett csirkemell csíkokra vágva
◾2 narancs leve és reszelt héja
◾4 evőkanál méz
◾4 evőkanál Oliva olaj
◾só, bors,
◾szezámmag
◾snidling vagy újhagyma zöld
Az alaposan megmosott narancsok héját lereszeljük, majd levüket kifacsarjuk.
A szezámmagot egy tiszta serpenyőben kicsit megpirítjuk.
A csíkokra vágott csirkemell filét sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük a mézzel, 1-2 evőkanál narancslével és az olajjal.
Egyenletesen elterítjük egy kisebb tepsiben, majd alufóliával letakarjuk.160fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A húst sülés közben szükség szerint 1-2 evőkanál narancslével időnként meglocsolgathatjuk, és kicsit átmozgatjuk, hogy ne kapjon oda. Ha puhulni kezd, a fóliát levesszük róla és enyhén rózsaszínre sütjük.
Ha megsült, kivesszük a tepsiből, levét lábasba öntjük és elkeverjük a maradék narancslével, amelybe beletesszük a narancsok reszelt héját is. Magas hőfokon összefőzzük. Ha a narancsos pecsenyelé kissé besűrűsödött, ráöntjük a húsra, és megszórjuk pirított szezámmaggal.
A narancsos csirkét párolt rizzsel és snidlinggel megszórva tálaljuk.
Egész csirkecombokból is készíthetjük, csak akkor egy kicsit hosszabb a sütési ideje
1. A csirke páchoz lereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd fűszerezzük tandori masalával és sóval, végül elkeverjük a joghurttal. A csirkecombokat közvetlenül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindet összerakunk és 1/2 órát lefedve, majd 1/2 órát lefedés nélkül sütjük.
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA májat megmossuk, leszedjük róla a hártyát, kis szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük. Bekenjük zúzott fokhagymával, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes zöldséget a lelnagyobb mély gáztepsibe nagyobb darabokra szeljük (kb.3cm-es). Sózzuk, fűszerezzük és az olajjal meglocsoljuk. Alaposan összekeverjük. Egyen letesen eloszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű