igény szerinti mennyiségű csirkecomb
vaj
1 cs magyaros fűszerkeverék
olaj
szilva és füge
1 fej hagyma
200 ml főzőtejszín
1 tojás
A combokat megtisztítjuk, olvasztott vajjal leöntjük és másnapig állni hagyjuk. Egy tepsibe tesszük a combokat, megszórjuk minden oldalukat fűszerkeverékkel (keveset hagyjunk a tejszínbe is), ha a vaj kevés egy kevés olajat tehetünk alá illetve kevés vizet, majd sütni kezdjük (175 fokon ).
Amikor kissé átpárolódott a sütőben, rászórjuk a megtisztított, gerezdekre vágott gyümölcsöket és a csíkokra vágott hagymát. Időnként kanállal locsoljuk, a húsokat fordítjuk.
Amikor szép piros a hús, a tejszínben kikeverünk egy felvert tojást, a maradék magyaros fűszert és a tepsi tartalmára öntjük. Kb 10 perc múlva elzárjuk a sütőt.
Burgonyapürével, hagymás vagy pirított burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk. 2. A mustárt elkeverjük a xilittel, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellet kicsit kiklopfolom és sózom, borsozom. Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatom. A diót, zsemlemorzsát, tojásokat összekeverem és egy kevés fahéjjal ízesítem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem. A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat besózzuk - ízlés szerint hagyhatjuk egészben, vagy forgónál kettévághatjuk. Legalább fél órát állni hagyjuk. Előkészítjük a panírt. Egy tányérba liszt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes