- kb. 60 dkg cukkini
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 3-4 ek zsemlemorzsa
Panírozáshoz: rizsliszt, tojás, zsemlemorzsa
Sütéshez: olaj
A cukkinit megmostam, magját kivágtam majd lereszeltem, besóztam, állni hagytam. Miután levet eresztett, kicsavartam, hozzáadtam a tojást, az őrölt borsot, zúzott fokhagymát és a zsemlemorzsát. Alaposan összekevertem. Egy serpenyőben olajat melegítettem, a cukkinis sajtos masszából diónyi gombócokat formáltam, először rizslisztbe,..majd felvert tojásba,..végül zsemlemorzsába forgattam, majd olajba tettem,..és aranybarnára sütöttem..
Készítsd elő az összes hozzávalót. Vedd elő a rizst, a borsót és a fűszereket, vágd fel hosszú csíkokra a répát, először negyedbe majd fél cm-es szeletekbe a hagymát, egészen a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 2-3 adag 40 dkg basmati rizs 1 ek olívaolaj 10 dkg szeletelt mandula 10 dkg kesudió pisztácia 10 dkg vaj kardamom kurkuma római kömény 1 liter alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gomba szárát kivágjuk, felaprítjuk. Az apróra vágott hagymát serpenyőben, kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, pár percig pároljuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a mozarrellát vékony karikákra vágom, felváltva, egymást félig takarva egy tepsibe sorakoztatom. Betolom a sütôbe 180 fokon alsó-felsô sütéssel, 10 percre. Sózom,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű