Hozzávalók 5 db-hoz:
Töltelék:
340 g alma
1 ek. eritrit
50 g darált dió
1 tk. fahéj
félt citrom leve
kevés kókuszzsír
Tészta:
80 g NoCarb rostmix
20 g eritrit
20 g olvasztott kókuszzsír
1 tk. szódabikarbóna
csipet só
150 ml kókuszkrém
50 ml víz
1 tojás
1 ek. almaecet
+ 1 tojás a kenéshez
A száraz hozzávalókat egy tálba összekevertem. Tojást villával felvertem, hozzáöntöttem. Beletettem a többi alapanyagot az almaecet kivételével. Összegyúrtam.
Pihentettem a tésztát, míg elkészítettem a tölteléket.
Az almát megpucoltam, lereszeltem. Kevés kókuszzsíron feltettem párolni. Hozzáadtam a citrom levét és az eritritet. Miután elkészült belekevertem a fahéjat és a darált diót.
A tésztához adtam az almaecetet. Alaposan összegyúrtam. 5 részre osztottam. Egyenként lisztezett felületen kigyújtottam ovális formára mindegyiket. Megkentem a töltelékkel, feltekertem. Félretettem. Miután mind az 5 tésztával ugyanígy jártam el, csiga formára tekertem. Tetejét megkentem felvert tojással.
Hőlégkeveréses sütőben 10 percig 180, majd 160 fokon megsütöttem.
Egészségetekre!
Elkészítése: 4dkg élesztőt 1 dl langyos tejbe elkeverünk és adunk hozzá 1 kanál cukrot és 2 kanál lisztet a tetejére szórunk. Meleg helyen hagyjuk állni, míg felfut az élesztő....
Elkészítési idő: 2 óraA fenti hozzávalókat alaposan gyúrd össze -, nem kell hozzá folyadékot önteni, a tojásoknak és a zsírnak fel kell venniük a tésztát Sodorj ebből a mennyiségből kókuszliszttel szór...
Elkészítési idő:A formázott tésztánkat 2x 20-25 percig kelesztjük,és 2x lekenjük az egész tojással.Kelesztés után 190c-os sütőben a szép,kívánt szín eléréséig sütjük.
Elkészítési idő: