Családireceptkönyv.hu

Almás-diós briós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 5 db-hoz:
Töltelék:
340 g alma
1 ek. eritrit
50 g darált dió
1 tk. fahéj
félt citrom leve
kevés kókuszzsír

Tészta:
80 g NoCarb rostmix
20 g eritrit
20 g olvasztott kókuszzsír
1 tk. szódabikarbóna
csipet só
150 ml kókuszkrém
50 ml víz
1 tojás
1 ek. almaecet
+ 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat egy tálba összekevertem. Tojást villával felvertem, hozzáöntöttem. Beletettem a többi alapanyagot az almaecet kivételével. Összegyúrtam.
Pihentettem a tésztát, míg elkészítettem a tölteléket.
Az almát megpucoltam, lereszeltem. Kevés kókuszzsíron feltettem párolni. Hozzáadtam a citrom levét és az eritritet. Miután elkészült belekevertem a fahéjat és a darált diót.
A tésztához adtam az almaecetet. Alaposan összegyúrtam. 5 részre osztottam. Egyenként lisztezett felületen kigyújtottam ovális formára mindegyiket. Megkentem a töltelékkel, feltekertem. Félretettem. Miután mind az 5 tésztával ugyanígy jártam el, csiga formára tekertem. Tetejét megkentem felvert tojással.

Hőlégkeveréses sütőben 10 percig 180, majd 160 fokon megsütöttem.

Egészségetekre!

Almás-diós briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaóscsiga blundel tésztából (Levendulalány)
Kakaóscsiga blundel tésztából (Levendulalány)

A 250 g vajat a mélyhűtőbe teszem. Langyos tejben elkeverek 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
NUTELLÁS BUKTA
NUTELLÁS BUKTA

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, vékonyan belisztezve, letakarva pihenni hagyjuk kb.30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel. Ha megkelt a tészta, elfelezzük, mindkét d...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Túrós fonott kalács
Túrós fonott kalács

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. 2. A túrót elkeverjük a cukorral, az olajjal, a tejjel, a tojással és a citromhéjjal. 3. A lisztet elv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
139.Fahéjas, túros rózsakalács
139.Fahéjas, túros rózsakalács

Dagasztani.Jól nyújtható, de nem lágy tészta. Duplájára keleszteni. kb.1 óra. A puha vajat krémesre keverni a cukorral, a fahéjjal. Ha megkelt 10 egyforma darabba vágni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk