12,5 dkg gesztenyeliszt
12,5 dkg nyílgyökérliszt
3 tojás
1 dkg tojásfehérje por
1 csapott teáskanál só
Az átszitált gesztenyelisztet összekeverjük a sóval enyhén felvert tojással. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Olajos kézzel hozzágyúrjuk a tojásfehérje port és kisebb adagokban a nyílgyökér lisztet is. (nem biztos, hogy az összes nyílgyökér lisztre szükség lesz, a tojás nagyságától függ a fellhasználandó mennyiség.) Ha a tészta szép sima és fényes felületű, lisztezett (nyílgyökér vagy gesztenye) felületen kisebb adagokban kinyújtjuk és tetszőleges alakúra vágjuk. Ha nem frissen használjuk, akkor szétterítve kiszárítjuk. Így hetekig, hónapokig is tárolhatjuk.
Gyúrtam én már tésztát gesztenyelisztből még a kezdetekkor. Higgyétek el ég és föld az akkori és a mostani. :) Ha így készítitek, nagyon vékonyra lehet nyújtani és főzéskor sem mállik szét.
A cukrot a vajjal habosra keverem, majd hozzáadom a 4 db tojássárgáját, ráöntöm a tejfölt és a kifőzött és lehütött kockatésztával összedolgozom. Legutóljára a tojások cukorral fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyedényes darált húsos penne elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt vagy olajat. Megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor kezd üvegesedni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket összegyúrjuk, 10 percre állni hagyjuk. Ez idő alatt elő lehet készíteni a feltéteket. Szafi Fitt bambuszrostliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk a tésztát és sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk lisztet, sót és közepesen kemény tésztává dolgozzuk. A tésztából sodrunk hosszabb rudakat, majd...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű