100 g cukormentes étcsokoládé
8 dkg vaj
250 g szilvalekvár (diabetikus vagy cukor nélkül eltett)
50 g nyírfacukor
2 tojás
2 dkg sötét kakaópor
1 kk sütőpor
150 g liszt (DW sütőliszt)
6 ek tej
1 csipet só
1 csipetnyi vaníliavelő
5 dkg törökmogyoró
1 tk rum aroma
A csokoládét a vajjal vízgőz fölött olvasszuk fel. Szitáljuk át a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze. Simítsuk sütőpapírral bélelt 20*27 cm-es tepsibe, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. A sütési idő kb 40 perc.
A tojásokat szétválasztás nélkül 8 percig verem, addigra kemény habot kapok. További keverés közben beleszórom először a cukrot, majd a zabkorpát. Előmelegített sütőben 180 fokon 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nedves és száraz alapanyagokat külön-külön összekeverjük. Amennyiben összekevertük, keverjük egybe az alapanyagokat. Töltsük formába, majd tehetünk bele csokit, diót, banánt, ges...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük, lassú keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgáját, és éppen csak simára keverjük. A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű