30 dkg szénhidrátcsökkentett liszt, ebből mínusz egy evőkanál, helyette keserű kakaópor
20 dkg vaj
10 dkg nyírfacukor por
5 dkg darált dió
fél tk sütőpor
1 nagy ek tejföl
1 tojás sárgája
1 csipet só
A bevonathoz:
150 g cukormentes étcsokoládé
2-3 ek olaj.
A lágy vajat morzsoljuk össze a száraz hozzávalókkal. A tejfölt, és a tojás sárgáját hozzáadva gyúrjuk tésztává.Hűvös helyen legalább 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk a pereceket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük őket. Vigyázzunk, mert amíg ki nem hűlnek, elég törékenyek. Amikor kihűltek, vízfürdő fölött felolvasztjuk a csokit egy kevés olajjal és megmártjuk benne a perecek tetejét. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
Thangzongot elkészítjük ki hütjük. Tészta hozzávalaóit bedagasztjuk, kelesztjük. majd két egyforma darabra osztjuk. téglalap alakura nyújtjuk. megkenhetjük lekvárral ( ez most n...
Elkészítési idő:Első körben bekeverem a palacsintát. Elkészítem a vaníliasodót. Vaníliamártást főzünk, amiben majd a rakottas sül. 1 dl tejet a tojások sárgájával, a pudingporral és a cukorral sim...
Elkészítési idő:A túrót összetörjük, majd a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Lobogó vízben kifőzzük a kézzel megformázott gombócokat.
Elkészítési idő: 0,5+2 óraTészta: A hozzávalók sorrendjében tésztát gyúrok, majd 4 lapra szedem szét és kinyújtom őket. Töltelék: A vízzel és a cukorral szirupot főzök, majd lehúzom a tűzről és abba kev...
Elkészítési idő: 40 perc