30 dkg szénhidrátcsökkentett liszt, ebből mínusz egy evőkanál, helyette keserű kakaópor
20 dkg vaj
10 dkg nyírfacukor por
5 dkg darált dió
fél tk sütőpor
1 nagy ek tejföl
1 tojás sárgája
1 csipet só
A bevonathoz:
150 g cukormentes étcsokoládé
2-3 ek olaj.
A lágy vajat morzsoljuk össze a száraz hozzávalókkal. A tejfölt, és a tojás sárgáját hozzáadva gyúrjuk tésztává.Hűvös helyen legalább 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk a pereceket. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük őket. Vigyázzunk, mert amíg ki nem hűlnek, elég törékenyek. Amikor kihűltek, vízfürdő fölött felolvasztjuk a csokit egy kevés olajjal és megmártjuk benne a perecek tetejét. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejjel és pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsírral. sóval elmorzsoljuk. Beleteszünk egy tojást és a felfuttatott élesztőt. Jól eldolgozzuk és 30 percet pihe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral legalább 10 percen keresztül, majd beleöntjük a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet kézi habve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes