menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós rizsfalatok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


:25dkg főtt rizs
5dkg rizsliszt
2dl tej
15dkg édesítő (por)
1narancs
a hempergetéshez fahéjas édesítő

Elkészítés:


A sütőt 160fokra előmelegítjük.Az összes hozzávalót botmixerrel összetormixoljuk,majd egy kiolajozott sütőpapírral bélelt pici tepsibe öntjük,és kb.45perc alatt készre sütjük.Ha kihűlt,a formából kiborítva kis kockára vágva,rizslisztbe forgatva ,bő olajban fél perc alatt ropogósra sütjük.Még forrón fahéjas porcukorba hempergetjük,szétterítjük ,hagyjuk hűlni,nehogy a kockák összeragadjanak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Olasz tortamáz krém
Olasz tortamáz krém

A szirupot készítjük el. Tegyük a cukrot és a vizet egy lábasba és tegyük fel főni, amikor felfőtt, alacsony lángon még főzzük 35 percig, közben kavargassuk. Végezzük el a golyó te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pitypang méz
Pitypang méz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis falatkák
Virslis falatkák

Az előrefagyasztott leveles tésztát kiengedjük. Ha szükséges, ki is nyújtjuk felengedés után. (kb. fél cm vastagságú legyen.) A tésztát 6 cm* 8 cm-es darabokra vágjuk, a darabkák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Gombás táska
Gombás táska

A gombát megtisztítjuk, aztán szeletekre vágjuk. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük az a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk