menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttorta zöldcitromos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: (20 cm-es tortaformához)
160 gr zabkeksz
60 gr szobahőmérsékletű vaj
250 gr Philadelphia krémsajt
100 gr porcukor
2 tojás
1 tojás sárgája
50 gr tejszín
50 gr tejföl
1 lime leve
½ citrom héja
1 tk keményítő

Elkészítés:


Egy mozsárban vagy egyéb alkalmas edényben összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a puha vajjal. 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a krém készül. A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd egyesével a tojásokat és sárgáját is, mindegyiket alaposan elkeverve a krémben. Mehet bele a tejszín, tejföl és a lime leve és a citrom reszelt héja. A végén pedig az egy teáskanálnyi étkezési keményítő. Kivesszük a hűtőből a tortaformát, kívülről két rétegben becsomagoljuk alufóliával, majd beleöntjük a masszát. A formát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük forró vízzel. Így megy a 180 fokra előmelegített sütőbe, amit a tepsi betételekor leveszünk 150 fokra és a tortát kb. 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős. Akkor lesz igazán jó, ha 1 napra hűtőbe tesszük, utána lehet szépen szeletelni majd. Ahogy látjátok, egyedül a tortaforma becsomagolása és vízbe helyezése a szokatlan momentum az elkészítésben, ettől lesz, hogy a torta igazából szinte inkább “fő” mint sül. Ha a tetejére villával szép mintákat húzunk, úgy fog megsülni, tálalásnál pedig kedvünkre dekorálhatjuk akár citromkarikákkal, akár pedig egy sebtében főzött gyümölcsöntettel. Piros bogyós gyümölcsökből készült öntet a legjobb hozzá, ha nincs már friss a piacon, akkor a fagyasztóból is előkaphatunk egy-két marékkal, hozzá kevés cukor és 10 perc alatt remek öntetet készíthetünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sajttorta zöldcitromos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Csokis - meggyes pavlova torta
Csokis - meggyes pavlova torta

A sütőt 140 °C-ra előmelegítettem. A tojásfehérjéket felvertem olyan kemény habbá, hogy már ne csúszkáljon az edényben – először alacsony fokozaton, majd egyre magasabb fokozatra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrótorta málnával sütés nélkül
Túrótorta málnával sütés nélkül

Sütőpapírkorongot vágunk a tortaforma aljába. A kekszet aprítógépben megdaráljuk vagy zacskóban összetörjük egy nyújtófával, és villával összekeverjük az olvasztott vajjal. Egyenl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos guba torta
Mákos guba torta

A tortaformát kivajazom és lisztezem. Egy tálban összetöröm a zabfalatok kekszet 3 dkg vajjal és a forma aljára teszem. A kifliket felkarikázom, és egy tálba teszem, rászórom a má...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sacher torta
Sacher torta

A sütőt előmelegítjük, a kapcsos tortaformát picit kivajazzuk, kilisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat a porcukor egyharm...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk