menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttorta zöldcitromos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: (20 cm-es tortaformához)
160 gr zabkeksz
60 gr szobahőmérsékletű vaj
250 gr Philadelphia krémsajt
100 gr porcukor
2 tojás
1 tojás sárgája
50 gr tejszín
50 gr tejföl
1 lime leve
½ citrom héja
1 tk keményítő

Elkészítés:


Egy mozsárban vagy egyéb alkalmas edényben összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a puha vajjal. 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a krém készül. A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd egyesével a tojásokat és sárgáját is, mindegyiket alaposan elkeverve a krémben. Mehet bele a tejszín, tejföl és a lime leve és a citrom reszelt héja. A végén pedig az egy teáskanálnyi étkezési keményítő. Kivesszük a hűtőből a tortaformát, kívülről két rétegben becsomagoljuk alufóliával, majd beleöntjük a masszát. A formát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük forró vízzel. Így megy a 180 fokra előmelegített sütőbe, amit a tepsi betételekor leveszünk 150 fokra és a tortát kb. 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős. Akkor lesz igazán jó, ha 1 napra hűtőbe tesszük, utána lehet szépen szeletelni majd. Ahogy látjátok, egyedül a tortaforma becsomagolása és vízbe helyezése a szokatlan momentum az elkészítésben, ettől lesz, hogy a torta igazából szinte inkább “fő” mint sül. Ha a tetejére villával szép mintákat húzunk, úgy fog megsülni, tálalásnál pedig kedvünkre dekorálhatjuk akár citromkarikákkal, akár pedig egy sebtében főzött gyümölcsöntettel. Piros bogyós gyümölcsökből készült öntet a legjobb hozzá, ha nincs már friss a piacon, akkor a fagyasztóból is előkaphatunk egy-két marékkal, hozzá kevés cukor és 10 perc alatt remek öntetet készíthetünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.stylemagazin.hu/hir/Anyu-sut-zoldcitromos-sajttorta/12387/gasztronomia/

Sajttorta zöldcitromos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Málnás sajttorta
Málnás sajttorta

A kekszet por állagúvá törjük (én kézi robotgépet használtam), majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és kókuszzsírt (a kókuszzsírt azért adtam hozzá, hogy a massza biztosan megkössön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diótorta
Diótorta

A darált diót kb 1-1,5 dl forró tejjel leforrázzuk. Nem egyszerre öntjük a tejet hozzá hanem mindíg összekeverve addig míg az összes diót át nem járja, de ne legyeh híg, hanem olya...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel

1. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. 2. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Strawberry Chocolate Cake
Strawberry Chocolate Cake

To make the chocolate cake : Preheat the oven to 350°F, grease 9 inch round baking pan and line the bottom with parchment paper. (for this step DO NOT use springform pan because t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk