menu

Családireceptkönyv.hu

Sós mini kalácsok


Írta:

Adag: 1,5 tepsi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-500 g liszt
-2 ek margarin vagy zsír
-2 dl tej
-2 ek cukor
-1 csipet só
-25g élesztő

Tetejére:
-egész tojás a kenéshez
-só

Elkészítés:


Lisztet kimérjük egy tálba, Belerakunk 1 ek cukrot és a csipet sót. Jól elkeverjük. A tejet 1 ek cukorral langyosra melegítjük és felfuttatjuk benne az élesztőt. Amíg felfut a vajat/zsírt hozzáadjuk a liszthez. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Bedagasztjuk a tésztát,majd kb. 30 percet kelesztjük meleg helyen letakarva. Ha picit tovább kel az sem baj. Tetszés szerint fonhatjuk, formázhatjuk. Formázás után tojással megkenjük és sót szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben, zsírpapíron, 200 fokon aranybarnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Édesanyám bableveshez illetve borsóleves mellé szokta nekünk elkészíteni gyerekkoromban. :) De magában is isteni finom.
Sima BL55-ös lisztel készítettem eddig, de kipróbáltam Nagyi titka süteménylisztel. Azzal még puhább és finomabb. :)
Vajat és a zsírt lehet vegyesen is belerakni, 1 ek vaj 1ek zsír ha szereti mindkettőt a család.

Sós mini kalácsok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kuglóf - Túrókuglóf
Kuglóf - Túrókuglóf

Robotgéppel krémes állagúra keverjük a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat robotgéppel átkeverve. Belereszeljük a narancs héját, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli - diós és mákos
Bejgli - diós és mákos

A lisztet a vajjal el morzsoljuk . Hozzá tesszük a sót,cukrot,tojást,tejfölt és az élesztőt is beleöntjük a tésztába. Átgyúrjuk. Addig kell összedolgoznunk ,míg egy sima felületű...

Elkészítési idő: kb 1.5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virágkalács
Virágkalács

A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk egy dl langyos cukros tejet, és hagyjuk felfutni. Miután az élesztő fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tiborné
Diós - almás tekert
Diós - almás tekert

A langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel összeállítjuk a tésztát, majd kb. 1 órát kelesztjük. A lereszelt almát citromlével meglocsoljuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk