menu

Családireceptkönyv.hu

Sós mini kalácsok


Írta:

Adag: 1,5 tepsi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-500 g liszt
-2 ek margarin vagy zsír
-2 dl tej
-2 ek cukor
-1 csipet só
-25g élesztő

Tetejére:
-egész tojás a kenéshez
-só

Elkészítés:


Lisztet kimérjük egy tálba, Belerakunk 1 ek cukrot és a csipet sót. Jól elkeverjük. A tejet 1 ek cukorral langyosra melegítjük és felfuttatjuk benne az élesztőt. Amíg felfut a vajat/zsírt hozzáadjuk a liszthez. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Bedagasztjuk a tésztát,majd kb. 30 percet kelesztjük meleg helyen letakarva. Ha picit tovább kel az sem baj. Tetszés szerint fonhatjuk, formázhatjuk. Formázás után tojással megkenjük és sót szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben, zsírpapíron, 200 fokon aranybarnára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Édesanyám bableveshez illetve borsóleves mellé szokta nekünk elkészíteni gyerekkoromban. :) De magában is isteni finom.
Sima BL55-ös lisztel készítettem eddig, de kipróbáltam Nagyi titka süteménylisztel. Azzal még puhább és finomabb. :)
Vajat és a zsírt lehet vegyesen is belerakni, 1 ek vaj 1ek zsír ha szereti mindkettőt a család.

Sós mini kalácsok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fonott kalács
Fonott kalács

1. A tésztához langyosítsd meg a tejet, tedd bele a vaníliás cukrot, morzsold bele az élesztőt. 2. Egy nagy tálban keverj el 45 dkg lisztet, egy csipetnyi sóval, egy egész tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Kakaós kuglóf
Kakaós kuglóf

Langyos , cukrozott tejbe felfuttatjuk az élesztőt. A szacharint kicsit megáztatjuk, hogy felolvadjon. A kakaót elkeverjük kevés vízbe. Egy tálba beleöntjük a kakaó kivételével...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Burek spenóttal és fetával
Burek spenóttal és fetával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarkedli
Tarkedli

30 deka lisztet 3 tojás sárgáját 2 deka —farsangi fánknál leírt módon—kevés tejben kelesztett élesztőt, 2 evőkanál porcukrot, egy csipet sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk