50 dkg liszt
30 dkg vaj
1 1/2 dkg élesztő
2 dl tejföl
2 tojás sátgája
1 egész tojás (a kenéshez)
só
magok vagy reszelt sajt a szóráshoz
Az élesztőt a tejdölben elkevermni, ,ajd a többi hozzávalóval összedolgozni. Kis ideig pihentetni, kinyújtani, majd összehajtogatni. A nyújtást és a hajtogatást 15 percenként még kétszer megismételni. Újra kinyújtano, megkenni. Szezámmaggal, köménymaggal, mákkal vagy reszelt sajttal megszórni, kiszaggatni és közepes lángon pirosra sütni.
A tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (5-10 perc). A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és letakarva kb. 30-40percig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: 1 evökanál vajat megforrósítunk, belekeverjük a lisztet, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk és megfőzzük, majd összetörjük. Amíg hűl, az élesztőt megkelesztjük a 3 dl tejben. Amikor az élesztő megkelt, a kelesztőtálban összeállítjuk a pogácsatésztát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, összetörjük, kihűtjük. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a sót. Az élesztőt a vízben feloldjuk a cukorral. Felolvasztjuk a vajat i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű