menu

Családireceptkönyv.hu

Almás krémes


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
5 db tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
4 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
7 db alma
10 g fahéj (őrölt)
1 csomag vaníliás cukor
1 ek vaj (az alufólia kikenéséhez)

A krémhez

2 tasak vaníliás pudingpor
20 dkg cukor (kristály)
5 dl tej
20 dkg margarin

Elkészítés:


A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, lisztet, végül a tojások kemény habját óvatosan belekeverjük.
Egy tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzuk, az aljára a vékonyra szeletelt, hámozott alma kerül, 2-3 réteggel beborítjuk, fahéjjal ízlés szerint megszórjuk, majd vaníliás cukorral is meghintjük. Ráöntjük előbb a tészta egyik felét, majd a maradék tésztába beleteszünk 2-3 ek cukrozott kakaót, jól összekeverjük, és a sárga tésztára öntjük. Egy kanál segítségével kicsit összehúzzuk a két színű tésztát, ettől lesz márványos, ha megsül.
Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Közben a pudingporokat a tejjel és a cukorral megfőzzük, ha kihűlt, a margarinnal krémesre keverjük.
A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből, a krémet rákenjük az almás felére, majd a tetejét cukrozott kakaóval meghintjük.

sütési hőfok: 180°C

Almás krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás - Almás pite
Almás - Almás pite

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát elosszuk két részre 2. Kinyújtjuk mindegyiket, az elsőt belerakjuk egy közepes tepsibe, nagyon kicsit felhúzva a széleit, hogy ki ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Grízes kekszes
Grízes kekszes

A tejet felforralom és habverő segítségével belekeverem a grízt és a cukrot. 5-10 percig főzöm, közben folyamatosan kevergetem, képlékeny állagot kell kapni, vagyis se túl szilárd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

Szokásos módon kelt tésztát készítettem. Lisztezett munkafelületen 1 cm vastagra nyújtottam, és pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Magam mellé készítettem egy tepsit (lehetett volna...

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos nudli
Mákos nudli

A krumplit enyhén sós vízben héjában megfőzzük, leszűrjük és megpucoljuk. (Hányszor égette meg a kezem a forró krumpli!) Hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet nyújtódeszkára szitáljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk