A tésztához
5 db tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
4 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
7 db alma
10 g fahéj (őrölt)
1 csomag vaníliás cukor
1 ek vaj (az alufólia kikenéséhez)
A krémhez
2 tasak vaníliás pudingpor
20 dkg cukor (kristály)
5 dl tej
20 dkg margarin
A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, lisztet, végül a tojások kemény habját óvatosan belekeverjük.
Egy tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzuk, az aljára a vékonyra szeletelt, hámozott alma kerül, 2-3 réteggel beborítjuk, fahéjjal ízlés szerint megszórjuk, majd vaníliás cukorral is meghintjük. Ráöntjük előbb a tészta egyik felét, majd a maradék tésztába beleteszünk 2-3 ek cukrozott kakaót, jól összekeverjük, és a sárga tésztára öntjük. Egy kanál segítségével kicsit összehúzzuk a két színű tésztát, ettől lesz márványos, ha megsül.
Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Közben a pudingporokat a tejjel és a cukorral megfőzzük, ha kihűlt, a margarinnal krémesre keverjük.
A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből, a krémet rákenjük az almás felére, majd a tetejét cukrozott kakaóval meghintjük.
sütési hőfok: 180°C
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 4 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a -a tojások fehérjét felverjük a 4...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. Egy nagy kerek tálat vagy kocka alakút kibélelünk a babapiskóta felével, próbáljuk az oldalára is egymásra rakni 2-3-at. 2. Sűrű, de mégis keverhető állagú grízt főzünk (ezért...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Liszt, sütőpor, fahéj - összekever 2. Másik tálban cukor, tojás, margarin - habosra kever 3. Hozzáadni a lisztes keveréket meg a reszelt almát 4. Muffin formában 190 fokon 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű