- 1l tej
- 4ek. ételkeményítő
- 4ek. liszt
- 10ek. cukor
- 4ek. kakaópor
- 1cs. babapiskóta (400G-os)
- rum aroma ízlés szerint (elhagyható)
Cukrot, lisztet, keményítőt, kakaót és a rum aromát csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg sűrű pudingszerű krém lesz.
Amikor kihűl, adok még hozzá tejet, ha nagyon sűrű.
Egy aljára elterítek egy adag krémet, erre piskóta, majd megint krém és így tovább, a lényeg, hogy krémmel kezdünk és krémmel fejezzük be. Egy – két órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor tejszínhabbal kínáljuk.
A banánokat villával összetörjük, hozzáadjuk a darált kekszet, a porcukrot és 2 evőkanál kókuszreszeléket. Összedolgozzuk és golyókat formálunk belőle, majd meghempergetjük kókuszr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Összekeverjük a megreszelt csokoládét a szárazo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott vajastésztát hagyjuk kiengedni, majd 6 darab 10X20 cm-es téglalappá vágjuk. Megszórjuk fahéjjal, és szorosan feltekerjük, majd a kis hengert 3 egyforma darabra vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű