- 1l tej
- 4ek. ételkeményítő
- 4ek. liszt
- 10ek. cukor
- 4ek. kakaópor
- 1cs. babapiskóta (400G-os)
- rum aroma ízlés szerint (elhagyható)
Cukrot, lisztet, keményítőt, kakaót és a rum aromát csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg sűrű pudingszerű krém lesz.
Amikor kihűl, adok még hozzá tejet, ha nagyon sűrű.
Egy aljára elterítek egy adag krémet, erre piskóta, majd megint krém és így tovább, a lényeg, hogy krémmel kezdünk és krémmel fejezzük be. Egy – két órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor tejszínhabbal kínáljuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást, és a citrom kifacsart levét és lereszelt héját. A tésztát jól összedolgozzuk. K...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűTálba rakni a tojás sárgáját és az olvasztott margarint , meg a túrót és a cukrot . Összekeverni és bele tenni a vaníliás cukrot a citromok levét, a tejfölt és mazsolát. Ezután k...
Elkészítési idő: 30 -40 perc Nehézség: KözepesA langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: 1.5 Nehézség: Könnyű