1 db őzgerinchez
Kókuszos réteghez:
5 dl tej
5 csapott evőkanál k.cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 púpos evőkanál finomliszt
20 dkg kókusz
Kakaós réteghez:
20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg apró darabokra tördelt háztartási keksz
1,3 dl tej
2 evőkanál kakaó
15 dkg margarin
1 evőkanál rum aroma
1-2 evőkanál sárgabarack lekvár
10 dkg porcukor
A kókuszos réteghez a tejet a cukorral és a lisztel simára keverjük majd a közepesen sűrűre főzzük levesszük a tűzről és belekeverjük a vanília cukrot és a kókuszreszeléket.Az őzgerincformát kibéleljük fóliával és ha hűlt egy picit beleegyengetem a 3/4 részét úgy ,hogy az oldalán legyen krém.
A vajat megolvasztjuk hozzáadjuk a tejet porcukrot kakaót simára keverjük majd összemelegítjük(nem kell forralni),beleöntjük a rumot hozzáadjuk a darált,darabolt kekszet,lekvárt és összekeverjük.Belenyomkodjuk egyenletesen a kókuszos rétegre ,végül rátesszük a maradékkókuszos krémet a tetejére.
Éjszakára tegyük hűtőbe.
1 csomag vaníliás cukor A tojásfehérjét habbá verjük, a többi hozzávalót pedig összekeverjük. Már mehet a hab is a masszánkhoz. Óvatosan forgassuk tehát hozzá. Ezután felforrós...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megmossuk, majd egy mély jénaiban 10 percre a tejbe áztatjuk. Belekeverjük a lágy vajat és a vaníliás cukrot (sima cukor is jó, ha vaníliás nincs), és fedő nélkül 600 W-on...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral ke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű