1 db őzgerinchez
Kókuszos réteghez:
5 dl tej
5 csapott evőkanál k.cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 púpos evőkanál finomliszt
20 dkg kókusz
Kakaós réteghez:
20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg apró darabokra tördelt háztartási keksz
1,3 dl tej
2 evőkanál kakaó
15 dkg margarin
1 evőkanál rum aroma
1-2 evőkanál sárgabarack lekvár
10 dkg porcukor
A kókuszos réteghez a tejet a cukorral és a lisztel simára keverjük majd a közepesen sűrűre főzzük levesszük a tűzről és belekeverjük a vanília cukrot és a kókuszreszeléket.Az őzgerincformát kibéleljük fóliával és ha hűlt egy picit beleegyengetem a 3/4 részét úgy ,hogy az oldalán legyen krém.
A vajat megolvasztjuk hozzáadjuk a tejet porcukrot kakaót simára keverjük majd összemelegítjük(nem kell forralni),beleöntjük a rumot hozzáadjuk a darált,darabolt kekszet,lekvárt és összekeverjük.Belenyomkodjuk egyenletesen a kókuszos rétegre ,végül rátesszük a maradékkókuszos krémet a tetejére.
Éjszakára tegyük hűtőbe.
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a porcukorral és a liszttel, valamint a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a hideg tejben feloldott élesztőt és a tojást. Rövid ideig gyorsan gyúrjuk, majd konyharu...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA palacsintatésztához kis edényben felolvasztjuk a vajat, és kissé hűlni hagyjuk. A lisztet keverőtálba szitáljuk. A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a tejjel, tejszínne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű