2 kg eper
200 g cukor
1 citrom leve
15 g Stabark (természetes növényi zselésítőpor)
Az epret megtisztítjuk, az egészen nagy szemeket negyedeljük, a közepeseket felezzük, a kicsiket egészben hagyjuk.
A cukorból félreteszünk 3 ek-nyit, a többit az eperre szórjuk, majd rácsavarjuk a citromlevet. Ha biocitrommal készítjük, a héját is ráreszelhetjük.
Főzni kezdjük az epret és megvárjuk, amíg kicsit levet ereszt. Amikor elkezd rotyogni, gyorsan belekeverjük a 3 ek cukorral elkevert fixálóport, és 1 percig még rotyogtatjuk.
7-8 db közepes méretű befőttes üvegbe töltjük, majd fejjel lefelé fordítjuk, és kidunsztoljuk.
Ez a természetes fixáló anyag egy csoda! Nem kocsonyásít olyan szilárdra, mint a dzsemfix, vagy a zselatin, ezek ugyanis ha megszilárdulnak, akkor szinte vágni lehet a dzsemet, vagy a vele készült gyümölcsös aszpikot. Itt kérem szépen egész másról van szó!:) Így egy könnyű, finom, teljesen egynemű lágy gyümölcszselét kapunk, benne az egész eperdarabkák és a citromhéj mesés íze......
Elkészítés A cukkinit meghámozzuk és feldaraboljuk. Annyi vízzel, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. Amíg fő, egy csipet sót adunk hozzá. Ha elkészült, leturmixoljuk és hozzáadju...
Elkészítési idő:Beleteszem a felvágott gyümölcsöt az üvegekbe,minden üvegbe kerül három karika citrom,három kanél cukor,és feltöltöm vízzel,Aztán kifőzöm amíg gyöngyözni kezd,.Száraz dunsztba tes...
Elkészítési idő:Délután leszemeztem a (fehér) szőlőt majd egy fazékban elkezdtem főzni. Amikor mar a szemek kezdtek szétfőni akkor abba hagytam a főzést. Másnap botmixerrel összeturmixoltam és áts...
Elkészítési idő: