400 ml lehűtött eszpresszó
300 ml hideg tej
10 jégkocka
200 ml tejszín
1 evőkanál cukor
50 g ét vagy tejcsokoládé
2 eper a díszítéshez
1. lépés
A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk. Ezután öntsük bele a fele csokoládét 2 magas falú pohárba, majd kanállal kenjük össze a poharat. Azonnal tegyük hűtőbe és hűtsük le.
2. lépés
A tejszínt verjük keményre a cukorral. Vegyük ki a poharakat a hűtőből, az aljára öntsük a maradék csokit, majd dogjuk rá a jégkockát. Összeöntjük a kávét és tejet, majd a poharakba töltjük. Tetejére kanalazzuk a tejszínhabot, reszeljünk rá csokit és díszítsük eperrel.
A meghámozott banánt, a feldarabolt almát, a zabpelyhet, a leöblített madársalátát vagy bébispenótot tegye turmixgépbe. Adja hozzá a mézet és ízlés szerint a reszelt narancshéjat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromokat nagyon vékonyan, hogy csak a sárga részt szedjük le, meghámozzuk. A fehér részt nem. Például jó éles krumplipucolóval. 1 literes üvegekbe pakoljuk-nyomkodjuk, mindkét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5-6 L lesz belőle 1 kg sárgarépát megpucolunk, felkarikázunk, késes aprítóban egész apróra dolgozzuk, annyi vízben feltesszük főni egy nagyobb fazékban, hogy ellepje. 1 kg almát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Tisztítsd meg a gyümölcsöket, és darabold fel őket. 2. Folyó víz alatt mosd át a spenótleveleket is alaposan. 3. Turmixolj össze minden összetevőt, víz vagy joghurt hozzáadásáv...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű