menu

Családireceptkönyv.hu

Frozen Latte


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 ml lehűtött eszpresszó
300 ml hideg tej
10 jégkocka
200 ml tejszín
1 evőkanál cukor
50 g ét vagy tejcsokoládé
2 eper a díszítéshez

Elkészítés:


1. lépés

A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk. Ezután öntsük bele a fele csokoládét 2 magas falú pohárba, majd kanállal kenjük össze a poharat. Azonnal tegyük hűtőbe és hűtsük le.

2. lépés

A tejszínt verjük keményre a cukorral. Vegyük ki a poharakat a hűtőből, az aljára öntsük a maradék csokit, majd dogjuk rá a jégkockát. Összeöntjük a kávét és tejet, majd a poharakba töltjük. Tetejére kanalazzuk a tejszínhabot, reszeljünk rá csokit és díszítsük eperrel.

Frozen Latte

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Forralt bor (Kálci)
Forralt bor (Kálci)

Az összes hozzávalót egy fazékba rakjuk még hidegen. Felforraljuk a keveréket. Ekkor nem forraljuk tovább, hogy ne veszítsen az alkohol tartalmából. Hagyjuk állni, hogy kiázzanak a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bloody Mary koktél
Bloody Mary koktél

ELKÉSZÍTÉSE: Az összetevőket long drinkes pohárba töltjük, majd bárkanállal jól megkeverjük. A fűszeres italokat - így a Bloody Maryt is - illik egy shotos pohárnyi vízzel együtt...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehér csoki likőr vaníliával
Fehér csoki likőr vaníliával

Az apróra tört fehér csokit és a cukrot felolvasztjuk a tejszínben (30% zsírtartalmú habtejszínt használtam), beletesszük a fél kikapart vanília rudat. A hideg tejben elkeverjük a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyszörp
Meggyszörp

A kimagozott meggyet összezúzzuk, hozzáadjuk a vizet, a kevés vízben feloldott citromsavat és jol elkeverjük. 2 napig állni hagyjuk. 2 nap után átszűrjük a levét jól kinyomkodju...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk