400 ml lehűtött eszpresszó
300 ml hideg tej
10 jégkocka
200 ml tejszín
1 evőkanál cukor
50 g ét vagy tejcsokoládé
2 eper a díszítéshez
1. lépés
A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk. Ezután öntsük bele a fele csokoládét 2 magas falú pohárba, majd kanállal kenjük össze a poharat. Azonnal tegyük hűtőbe és hűtsük le.
2. lépés
A tejszínt verjük keményre a cukorral. Vegyük ki a poharakat a hűtőből, az aljára öntsük a maradék csokit, majd dogjuk rá a jégkockát. Összeöntjük a kávét és tejet, majd a poharakba töltjük. Tetejére kanalazzuk a tejszínhabot, reszeljünk rá csokit és díszítsük eperrel.
A gyümölcsöket szeleteljük fel. A cidert, a gyümölcsöket és a fűszereket tegyük egy lábasba és alacsony lángon 10 percig melegítsük. Aztán adjuk hozzá a rumot és a cukrot. Forr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszeres, török ételek szenzációsan frissítő, nyári kísérője ez a házi joghurtital, az ayran. Összeöntjük a joghurtot a vízzel. Sózzuk és beleszórjuk a friss mentát. Botmixerrel az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A sárgarépát és az almát meghámozzuk, felaprítjuk és külön-külön feltesszük főzni annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor megfőttek levével együtt összeturmixoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt avokádót és a megmosott epret feldaraboljuk, majd turmixgépbe szórjuk. Rálocsoljuk a narancslevet, a joghurtot és a datolyaszirupot, majd az egészet összeturmixoljuk. A...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű