menu

Családireceptkönyv.hu

Profiterol


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Fánkok:

fél bögre vaj
1 bögre víz
1 bögre liszt
4 tojás
pici só

Az eredeti profiterol krém:

fél l tej
12 dkg cukor
5 dkg búzadara
2,5 dkg liszt
2 tojás
1 vaníliás cukor
1 ek vaj
1 habtejszín (250 ml, felverve)

Csokiszósz:

1 bögre tej
1/3 bögre tejszín
2 ek vaj
25 dkg csoki (jó minőségű étcsoki)

Elkészítés:


Fánkok:

Egy edényben lassú tűzön felforraljuk a vizet, vajat, sót, és összekeverjük a liszttel.
Levesszük a tűzről, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat, addig keverjük, amíg egy gombócba összeáll.
A tésztából sütőpapírral bélelt tepsibe kanalanként kis halmokat rakunk, 220 fokon 5 percig, utána 180 fokon 10 percig sütjük.
Krém:

A tejet a fele cukorral és a vaníliával lassú tűzön melegítjük, egy másik edénybe a cukor másik felét, a lisztet, búzadarát és a tojásokat összekeverjük.
Amikor a tej már gőzölög, hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a lisztes masszát, simára keverjük, sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a vajat, utána addig kavarjuk, amíg elolvad a vaj és hagyjuk kihűlni.
Amikor langyosra hűlt, a felvert habtejszínt hozzákeverjük a krémhez.
Csokiszósz:

Egy edénybe töltjük a tejet, tejszínt, vajat, beledaraboljuk a csokit, és lassú tűzön folyamatosan csomómentesre keverve forraljuk, langyosra hűtjük.
A kis fánkocskákat a krémmel megtöltjük, egy magasabb falú tálba egymás mellé rakjuk. A csokiszósszal leöntjük a megtöltött fánkokat. Hűtőben jól lehűtjük, és tálalhatjuk.
Aki szeretné, a csoki szószt márványosra keverheti egy kis felvert tejszínnel (a képen én is így csináltam), de ez elhagyható.
sütési hőfok: 180°C

Profiterol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás lenmagos zabkása
Almás lenmagos zabkása

Így készítsük: egy lábasban keverjük össze a zabpelyhet, almát, fahéjat és tejet, majd időnként belekavarintva tegyük fel főni. Mikor felfőtt, még 4-5 percig főzzük folyamatosan ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ischler
Ischler

Összegyúrjátok, kinyújtjátok, kiszurkáljátok, és mehet is az előmelegített sütőbe. ;) Nekem tényleg mindig nagyon puha a töltés után, általában házi lekvárt teszek bele.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Omlós diós kifli
Omlós diós kifli

A lisztet a sóval ,porcukorral,szárított élesztővel összekeverjük egy tálban,a margarinnal elmorzsoljuk. A tejföllel és kb. 1 dl langyos tejjel egyneművé dolgozzuk. Fél órát pihe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes teasütemény
Zabpelyhes teasütemény

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Gyúrjunk masszát a két tál tartalmából, majd készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk