A tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 kiskanál sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só.
A töltelék:
1. változat: 50 dkg túró, 10 dkg mazsola, fél citrom reszelt héja összekeverve.
2. változat másfél kiló vagy 2 nagy üveg (2 x 7 dl) kimagozott, jól lecsöpögtetett meggy vagy barack kiskanálnyi őrölt fahéjjal összekeverve.
3. változat: 50 dkg túró és a túróréteg tetejére 1 nagy üveg (7 dl) jól lecsöpögtetett meggy vagy barack.
4. változat: 50 dkg darált dió, 1 kiskanál őrölt fahéj, egy citrom reszelt héja összekeverve.
5. változat: 25 dkg darált dió, 1 kiskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja összekeverve, a tetejére pedig 2 nagy üveg (2 x 7 dl) kimagozott, jól lecsöpögtetett meggy vagy barack.
6. változat: 50 dkg darált mák, 1 kiskanál őrölt fahéj, egy citrom reszelt héja összekeverve.
7. változat: 25 dkg darált mák, 1 kiskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja összekeverve, a tetejére pedig 2 nagy üveg (2 x 7 dl) kimagozott, jól lecsöpögtetett meggy vagy barack.
A sütemény tetejére: 4 dl tej, 2 db tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg puha vaj.
Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit.
Robotgéppel habosra keverjük a tészta tetejére való tojást, cukrot, vajat és tejet.
Egy közepes nagyságú tepsit vajjal vastagon kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.Beleszórjuk a lisztes keverék felét.
Ezután jön a töltelék egyszerűen egyenletes vastagságban rászórva a lisztes rétegre.
A töltelékre rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
Végül az egészet - mindenhová elosztva! - leöntjük a tejes-tojásos öntettel, majd kb. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy a folyadék jól átitassa. (A biztonság kedvéért, hogy mindenhova lefolyjon, meg is szurkálhatjuk villával.)
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Tálalásnál megszórhatjuk porcukorral.
A sütemény tetejére sütés előtt szórhatsz mandulaforgácsot vagy darabosra vágott diót is.
A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és a sütőport. Papírral bélelt tepsibe simítjuk, és aranysárgára sütjük. Ha kihűlt 1/3 részéből hosszú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk és 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Tetejét egész tojással lekenjük. A tetejét is meghintjük a dióval vagy mandulával, vagy mogyoróval ( amivel a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk. A sütőport a liszttel elkeverve hozzáadjuk a masszához. Vajazott-lisztezett őzgerincformába töltjük. 165 fokos sütőben...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű1. A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a cukrot, a tojás sárgákat (érdemes villával egy kicsit felverni), a lisztet és a sót. Dolgozzuk jól össze, dagasszuk 5-...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: Könnyű