A tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 kiskanál sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só.
A töltelék:
1. változat: 50 dkg túró, 10 dkg mazsola, fél citrom reszelt héja összekeverve.
2. változat másfél kiló vagy 2 nagy üveg (2 x 7 dl) kimagozott, jól lecsöpögtetett meggy vagy barack kiskanálnyi őrölt fahéjjal összekeverve.
3. változat: 50 dkg túró és a túróréteg tetejére 1 nagy üveg (7 dl) jól lecsöpögtetett meggy vagy barack.
4. változat: 50 dkg darált dió, 1 kiskanál őrölt fahéj, egy citrom reszelt héja összekeverve.
5. változat: 25 dkg darált dió, 1 kiskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja összekeverve, a tetejére pedig 2 nagy üveg (2 x 7 dl) kimagozott, jól lecsöpögtetett meggy vagy barack.
6. változat: 50 dkg darált mák, 1 kiskanál őrölt fahéj, egy citrom reszelt héja összekeverve.
7. változat: 25 dkg darált mák, 1 kiskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja összekeverve, a tetejére pedig 2 nagy üveg (2 x 7 dl) kimagozott, jól lecsöpögtetett meggy vagy barack.
A sütemény tetejére: 4 dl tej, 2 db tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg puha vaj.
Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit.
Robotgéppel habosra keverjük a tészta tetejére való tojást, cukrot, vajat és tejet.
Egy közepes nagyságú tepsit vajjal vastagon kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.Beleszórjuk a lisztes keverék felét.
Ezután jön a töltelék egyszerűen egyenletes vastagságban rászórva a lisztes rétegre.
A töltelékre rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
Végül az egészet - mindenhová elosztva! - leöntjük a tejes-tojásos öntettel, majd kb. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy a folyadék jól átitassa. (A biztonság kedvéért, hogy mindenhova lefolyjon, meg is szurkálhatjuk villával.)
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Tálalásnál megszórhatjuk porcukorral.
A sütemény tetejére sütés előtt szórhatsz mandulaforgácsot vagy darabosra vágott diót is.
A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, diót/mákot. Kinyújtjuk a tésztát, rárakjuk a tölteléket, feltekerjük. Patkó alakúra formáljuk. A hengerek tetejét megkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd a tejjel. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel. Ha letelt az 1 óra...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 150 fokra.Egyszerűen kézi habverő vagy robotgép segítségével elvegyítjük a hozzávalókat. A gyümölcsöt egy lábasban felforraljuk,félretesszük hűlni. a té...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű