50 dkg félzsíros túró
12,5 dkg vaj
20-25 dkg porcukor
3 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
1 citrom leve és héja
3 tk zselatin
1,5 dl tej
1 cs gyümölcskocsonyapor (piros vagy színtelen)
tetejére gyümölcs ízlés szerint
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
Hűtőben tároljuk.
A kókuszt és a sűrített tejet összekeverjük. Tetszőleges rudakat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk és 20-30 percre hűtőbe tesszük (én nem bírtam várni csak 5 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a csokoládéval vízfürdőn felolvasztjuk, egyenletes, krémes kell, hogy legyen. Félretesszük hűlni. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárg...
Elkészítési idő: 1 és fél óra Nehézség: KönnyűA pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a sütőport öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi anyagot, amitől a tésztánk szépen nyújtható állagú lesz. Kettéosztjuk a tésztánkat, majd a tepsink méretére nyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű