- krumpli
- tojás
- tejföl
- sajt
- kukorica
-brokkoli
- füstölt sajt
- só, olaj
A recept abban különbözik az eredeti rakott krumpliétól, hogy a rétegek közé brokkolit, kukoricát és reszelt füstölt sajtot is teszünk.
Megfőzzük egészben a krumplit és a tojásokat, megpároljuk a brokkolit. A hájakat eltávolítjuk, majd egy kis olajat öntünk egy lábosba. Egy réteg krumplival kezdünk, majd erre jön a tojás, a brokkoli és a kukorica. Megsózzuk, megkenjük tejföllel. Mehet rá sajt és füstölt sajt is. Ezután újabb réteg krumpli következik, és így tovább, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére rengeteg reszelt sajt, és füstölt sajt is kerül.
Fogj egy jó nagy lábost, önts bele egy kevés olajat, a feldarabolt hagymát és a tarhonyát pirítsd addig, amíg a tarhonya kissé barna nem lesz. Ekkor rakd bele a közepes méretűre vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt összekeverem a zúzott fokhagymával és krémsajttal. A burgonyát és a hagymát megtisztítom, majd felszeletelem. Egy tűzálló tepsit olajjal kikenek, majd egy sor krumpl...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és kifőzzük. Leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit kihűlni. Addig félbevágjuk, és kimagozzuk a szilvákat. A sertászsírt egy nagy serpenyőbe...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA sárgaborsót alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. Egy edényben hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, adjuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű