menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött gombafejek sült burgonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 db nagyobb, félig kinyílt csiperke gomba
20 dkg gépsonka
20 cm parasztkolbász
15 dkg füstölt sajt
15 dkg trappista sajt
1 db lila hagyma
2 nagy ek tejföl
1/2 db piros színű tv paprika
1 db nagyobb paradicsom
só és őrölt bors
8-10 db bazsalikom levél
2 ek étolaj a tepsi kenéséhez
Körethez:
Személyenként 2 db közepes sárga burgonya
3 ek étolaj
1 kis csokor friss metélőpetrezselyem

Elkészítés:


A gombákat megmossuk, a kalapját lehámozzuk és egy óvatos de határozott mozdulattal kitörjük a tönköket, majd a gombafejeket egy olajjal kikent tepsire sorakoztatjuk.

A tönkök alsó végeit levágjuk, a nagyját apró kockákra daraboljuk és forrásban lévő sós vízben előfőzzük kb. 2 percig, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük.

A gépsonkát, a kolbászt, a lila hagymát, a lehéjazott paradicsomot, a tv paprikát és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk és a gombatönkkel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a trappista sajt felét és összekeverjük.

A tölteléket belekanalazzuk a gombafejekbe úgy, hogy egyenlően el legyen osztva, meg is púpozhatjuk..

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tejfölt megsózzuk és kikeverjük a reszelt trappista sajt másik felével, majd egyformán elosztva minden töltött gombára ráteszünk 1-1 kanállal, végül ízlés szerint frissen borsot is tekerünk rá.

A körethez a burgonyát megmossuk, tisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk és ruhán lecsepegtetjük.

Egy tepsit vastagon kikenjük az étolajjal, beletesszük a burgonyát és a másik,- gombákkal előkészített tepsivel együtt betesszük a sütőbe.

A gombának 35-40 perc, amíg a burgonyának kb. 40-45 perc kell, hogy szép pirosra süljenek.

Mialatt sülnek az ételek, egy kisebb csokor metélőpetrezselymet megmosunk és apróra vágjuk.

Miután elkészült a burgonya is, még forrón megsózzuk és rászórjuk a friss petrezselymet.

Idő,- és energiatakarékosság előnye, hogy egyszerre sül a főétel és a köret!

Töltött gombafejek sült burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tamás
Tojásos/kolbászos Stefánia szelet
Tojásos/kolbászos Stefánia szelet

A tojásokat egy fazék vízben megfőzzük. Ha forr a víz onnantól 10 perc. Majd héjukat eltávolítjuk. A felkockázott vöröshagymát pici olajon megfonnyasztjuk. A zsömlét vagy ken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás tésztába tekert virsli
Burgonyás tésztába tekert virsli

A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...

Elkészítési idő: kb 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Indiai csicseriborsó
Indiai csicseriborsó

Az evőkanál zsíradékot megolvasszuk, rádobjuk a csicseriborsót. Eközben az alapport a vízzel összekeverjük,rakunk bele paradicsompürét és tejszínt majd az egészet jól elkeverjük. R...

Elkészítési idő: Kb.fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Töltött édesburgonya
Töltött édesburgonya

A burgonyát alaposan megmosom, hosszában ketté vágom, egy tűzálló tálba teszem, meglocsolom az olívaolaj felével és 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perc...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk